Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TÜRKİYE 1. VE 2. Sİ TERME´DEN

TÜRKİYE 1. VE 2. Sİ TERME´DEN

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından Antalya´da düzenlenen Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Bayanlar 30 Kilogramda Hasret Şahin Türkiye birincisi, 30 kilo minik erkeklerde Emir Batuhan Candan ise Türkiye ikincisi oldu.

Antalya´da 70 ilden yaklaşık 3 Bin sporcunun katıldığı Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası sona erdi.
Antalya Kapalı Spor Salonu´nda 11-14 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada, 10-12 yaş grubundaki sporcular, 4 gün boyunca dereceye girmek için mücadele etti.
Şampiyonada, Terme´den iki sporcumuz, birbirinden zorlu 8 müsabaka sonucu finale yükselerek Türkiye derecesi elde ettiler.

İLK MADALYA BATUHAN´DAN
Türkiye Taekwondo Şampiyonası´nda Terme´ye ilk madalyayı Emir Batuhan Candan getirdi. 30 kilo minik erkeklerde İzmirli rakibi İsmail Duha Özmen ile karşılaşan ve rakibine yenilen Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcusu Emir Batuhan, Türkiye ikinciliği elde ederek gümüş madalyaya hak kazandı.

YİNE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI
20-22 Şubat 2016 Tarihleri arasında 35 ülkeden 250 sporcunun katıldığı 2. Minikler Avrupa Taekwondo Şampiyonası´nda Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu Hasret Şahin, 27kg Bayanlarda tüm rakiplerini açık ara farkla yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştu.
Bu başarısını hızla sürdüren Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu Hasret bu defa da, 30 kilogram Taekwondo Minik Bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyaya hak kazandı.
Milli Takıma girerek ülkemizi temsil etme hayalini bir kez daha yineleyen minik sporcu bu yolda emin adımla ilerlerken ?Doğru ve planlı çalışma sonucu bu hedefime ulaşacağımdan eminim. Benim bu zamana gelmem de büyük emeği olan antrenörüm Murat Özden´e, Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübüne ve Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne sonsuz teşekkür ederim? dedi.

2 MADALYA KAZANARAK ÇİFTE MUTLULUK YAŞADIK
Sporcuların 4 yıllık uzun bir maraton sonucu, yaz kış, tatil demeden çalışarak bu seviyelere ulaştığını söyleyen Taekwondo Antrenörü Murat Özden ?Kendi alt yapımızda yetişen öz değerlerimiz sayesinde bu madalyaları kazandık. Çeyrek finale yükselen madalyanın kıyısından dönen iki sporcumuz daha var Rümeysa Yazıcı ve Alihan Baş. Onlar da çok iyi mücadele ettiler. Termeliler, Termeli iş adamları bu çocuklarımızla gurur duymaya devam etsin. Onlar Terme´yi en güzel en içten duygularıyla ve bütün benlikleriyle temsil etmeye devam ediyorlar. Bu çocukların ellerinden tutulsun. Onlara sahip çıkılsın. Küçük bir ilçe olmamıza rağmen Büyük Şehirlerin Milyonluk nüfuslarına kafa tutuyoruz. Büyük olan nüfuslar değil yüreklerdir. Biz bunu herkese kanıtladık. Bu gençlerimize, maddi manevi moral motivasyon olarak her türlü sahip çıkılsın. Bize ne başkan yapsın denilmesin. Bu çocuklar Terme´nin hepimizin evlatları. Amacımız ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmek. Haydi Termeliler çocuklarımıza , yetiştirdiğimiz değerlerimize sahip çıkalım. Bu gurur hepimizin.?dedi.
Özden, son olarak, Terme Taekwondo ailesiyle fazlasıyla gurur duyduğunu ifade ederek ?Bizlere destek veren herkese, özellikle de Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli´ye teşekkür ediyorum.?dedi. Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de genç sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.