Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TÜRKiYE´DE BiR iLK! KARMA SAHAYA iNDi

TÜRKiYE´DE BiR iLK! KARMA SAHAYA iNDi

Türkiye´de 12 pilot ilde faaliyete geçirilen ´Futbol Altyapı Gelişim Merkezi´ projesi Samsun takımı topbaşı yaptı. Özel seçilen 25 minik krampon Samsun´u Elit Altyapı Ligi´nde temsil edecek.

25 MİNİK KRAMPON
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen TFF Bölge Müdürlüğü, ASKF Samsun şubesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ´Futbol Altyapı Gelişim Merkezi´ Samsun takımı top başı yaptı.
Projenin açılışına Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, ASKF Samsun Başkanı Şener Aydın, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, İlkadım Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan ve Canik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz katıldı.
İlkadım suni çim sahada yapılan projenin ilk antrenmanı düz koşu, kondisyon ve taktik çalışmalarının ardından son buldu. Türkiye´de 12 ilde ilk kez hayata geçirilen projeyle Türkiye futbolu altyapısında büyük bir gelişim hedefleniyor.

MÜSABAKALAR MART´TA
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, "Yerel futbol müsabakalarının bir üst seviyesinde bir lig olacak. Projenin ilerleyen dönemlerinde Türkiye´nin en iyi takımları ile karşı karşıya geleceğiz. Projeyi ortaklaşa yürüteceğimiz 3 kurum gereken tüm desteği vereceğiz. Yakın zamanda bütün eksikler tamamlanacak. Projenin seremonisi bu ay içerisinde yapılacak. Projenin ilk maçları Mart ayının başında oynanacak. Projede yer alacak sporcularımızın eğitim alanındaki eksiklerini de gidereceğiz. İlimizi ve ülkemizi temsil edecek projede elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven ve ASKF Samsun Başkanı Şener Aydın, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut destek sözü verdi.

TERMELİ EMİRHAN DA KADRODA
Spor bakanlığı ve futbol federasyonu ASKF Samsun Şubesi elit alt yapı seçmelerini, Terme´de Fenk Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Sayar´ın oğlu Emirhan Sayar da kazandı.
Oğluyla gurur duyduğunu ifade eden baba Sayar ?Oğlum Allah´ın izni ile Milli Takım yolunda ilerliyor. Bir baba için bu büyük bir mutluluk ve gurur. Yolu her daim açık olsun.?dedi.