Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜRKİYE´NİN LEZZETLERİ TERME´DE

TÜRKİYE´NİN LEZZETLERİ TERME´DE

Terme´de, 20 ilden gelen yöresel lezzetleri bir arada buluşturan ?Yöresel Ürünler Festivali?nin açılışı yapıldı.

Terme´de, 20 ile ait yöresel lezzetleri bir arada buluşturan ?Yöresel ürünler Festivali? görkemli bir törenle açıldı.
Festivalin açılış kurdelesi, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Müftü Recep Apaydın, Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

20 İLDEN DEĞİŞİK LEZZET VE ÜRÜN
Terme Belediyesi tarafından kurulan Ramazan sokağı ve sünnet şöleni gibi birçok etkinliğin yapıldığı Huzur Sokağında gerçekleştirilen festivalde, 20´ye yakın ilden peynir, baharat çeşitleri, sucuk, pastırma, pestil, çörek otu, pekmez, kahve, doğal kozmetik ürünleri ve et çeşitleri gibi bir çok ürün ve lezzetler tanıtılıyor.


DEVE VE MİDİLLİ ATA İLGİ
Festival için ilçeye getirilen 3 adet deve ile iki Midilli atı herkesin ilgi odağı ve renkli görüntülere sahne oldu. Termeli vatandaşlar develer ile çocuklar ise atlarla alanda tur attı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Ayrıca etkinlik çerçevesinde halk oyunları gösterileri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


TERME´DE İLKLER YAŞANIYOR
Terme´de bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Şenol Kul Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Terme halkının yöresel lezzetleri tatmaları için kentte ilk kez böyle bir festival düzenledik. 26 Ekim-07 Kasım tarihleri arasında 13 gün sürecek Yöresel Ürünler Festivali, Termeli vatandaşlarımıza değişik lezzetleri sunacak. Hep birlikte bu güzellikleri daha da artırmak üzere çalışacağız. Festivalin Terme´ye ve katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum? dedi. Başkan Şenol Kul, ilçe protokolü ve vatandaşlar ile açılan stantları tek tek ziyaret etti. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER