Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TÜRKİYE’NİN DÖRTBİR YANINDAN MEHMETÇİĞE DESTEK

TÜRKİYE’NİN DÖRTBİR YANINDAN MEHMETÇİĞE DESTEK

Mehmetçik sınırda terör hedeflerini birer birer yok ederken, tüm ülke olduğu gibi Terme’de  Mehmetçiğe dualarla destek veriyor.


    Harekatın başlamasının ardından Termeli vatandaşlar cephedeki Mehmetçiklere dua için Hz. Hamza Cami'nde sabah namazında düzenlenen programda buluştu. 
    Programa, Terme Kaymakamı Murat Zaderleroğlu, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe  Müftüsü Recep Apaydın, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Sabah Namazının öncesi okunan Fetih Süresi'nin ardından 'Zafer' duası yapan ilçe Müftüsü Apaydın, "Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman ordumuzun, güvenlik güçlerimizin harekatını hayırlı eyle, şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah’ım" ifadelerini kullandı. 
    Barış Pınarı Harekatını başlatan kahraman Türk Ordusuna destek olmak amacı ile Anafartalar Ortaokulu öğrencileride 10 Ekim Perşembe günü öğle namazında Fatih Camiinde buluştular. 
    Öğle namazının kılınmasının ardından Ordumuzun Zaferi için duada bulundular. 100 öğrencinin katılımı ile şenlenen camii cemaati çocukları camide görmek hele böyle bir amaç için camide görmekten mutlu olduklarını, gençlerle gurur duyduklarını ifade ettiler. 

    TÜRKİYENİN 
    DÖRT BİR YANINDAN
    DESTEK
    Ordu'da bir araya gelen okul servis şoförleri, Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için yaklaşık 250 araçla şehir turu düzenledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin mehteren takımı  Uzunsokak'tan başlayarak 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Rize Merkez Taşlıdere Gazi İlköğretim okulu öğrencileri, bin 300 rakımdaki Kıbledağı Camii’nden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.
    Edirne Keşan'da ilk ve ortaokul öğrencileri, Barış Pınarı Harekatı'na katılan askerlerimiz için mektup kaleme aldı. Ardından, PTT'ye giderek o mektupları postaladılar. Öğrenciler postaneden ayrılırken Mehmetçiğe hep birlikte selam gönderdi. Erzincan'da da öğrenciler Mehmetçiğe destek için yürüdü.
    Destek için Uşak’ta gaziler basın açıklaması yaptı. Muş'un Hasköy ilçesinde de aşiretler kameraların karşısına geçti. Bursa’da 4 emekli binbaşı "Göreve hazırız" diye dilekçe verdi.
    Balıkesir Burhaniye'de bir esnaf, 3 günlük kazancını Barış Pınarı Harekatı için Mehmetçik Vakfına bağışladı.

    BİR ÇOK ÜLKE
    TÜRKİYE’YE DESTEK
    VERDİ
     Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan, "Barış Pınarı Harekatı'nın barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağından eminiz" açıklaması yapıldı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın terör tehdidinin ortadan kaldırılmasına, mültecilerin evlerine dönmelerine, insani sorunların çözümüne, barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağı belirtildi.
    Kuzey Makedonya'daki Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH), "Gözümüzün nuru, anavatanımız Türkiye, bu tehlikelere son vermek üzere TBMM'deki bütün (HDP hariç) partilerin desteğini sağlayarak bölgeye barış ve huzur getirmek için haklı olarak Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır" denildi.
    Pakistan Başbakanı İmran Han, Barış Pınarı Harekatı'na destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı. Pakistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Terörün 70 binden fazla can aldığı, 3 milyondan fazla mültecinin bulunduğu bir ülke olarak Pakistan, 40 bin vatandaşını teröre kurban etmiş Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehdit ve zorlukların farkındadır. Pakistan her zaman olduğu gibi Türkiye'nin arkasındadır ve Türkiye'yi tamamen desteklemektedir. Türkiye'nin güvenliği, bölgesel istikrar ve Suriye'de barışçıl çözüm için attığı adımları destekliyor, başarılı olmaları için dua ediyoruz" denildi.
    Sırbistan'daki Sancak Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı ve Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en önemli siyasi figürlerinden biri olan Sulejman Ugljanin, destek mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye-Suriye sınırındaki güvenliği sağlamak amacıyla gösterdiği tüm çabaları desteklediğini belirtti.
    Rusya Dışişleri Bakanlığınca, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili, "Teröristlerle mücadele ve Türkiye'nin güvenliğini sağlama ihtiyacından şüphemiz yok" değerlendirmesinde bulunuldu. Arap Derneği ve Suriye Devrim Koordinasyonu mensubu bir grup da Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi. 
    Daha önce de Macaristan, İspanya, Katar gibi ülkelerden destek mesajları gelmişti.