Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye`nin en yaşlı polisi vefat etti

Türkiye`nin en yaşlı polisi vefat etti

Türkiye`nin en yaşlı polisi 102 yaşındaki 3 çocuk babası Abdullah Mustafa Sezgin, solunum yetmezliği teşhisi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sezgin`i son yolculuğuna genç meslektaşları uğurladı

Türkiye`nin en yaşlı polisi ünvanına sahip olan 468 sicil numaralı 102 yaşındaki emekli polis memuru Abdullah Mustafa Sezgin, solunum yetmezliği teşhisi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Üç çocuk babası Abdullah Mustafa Sezgin, İzmir, Malatya, Kastamonu ve Samsun illerinde görev yaptı. 1964 yılında Samsun Emniyet Müdürlüğü`nden emekli olan Sezgin`in cenazesi hastaneden alınarak Büyük Cami`ne getirildi. Öğle namazı sonra kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı`ndaki aile kabristanlığında dualar eşliğinde toprağa verildi. 
 
Törende, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve 19 Mayıs polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İrfan Akkaya, Abdullah Mustafa Sezgin`in OMÜ Eğitim Fakültesi`nde Yrd. Doç. Dr. olan gelini Zehra Sezgin ve torunu Sena Sezgin ile çocuklarına taziyede bulundu. Cenazeye, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İrfan Akkaya`nın yanı sıra, Polis Emeklileri Derneği Samsun Şube Başkanı Metin Çağlarırmak, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda seveni katıldı.