Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Turnuvanın Şampiyonu SEMT-İ CUMHURİYET

Turnuvanın Şampiyonu SEMT-İ CUMHURİYET

Şahinler Mermer Yaz Futbol Turnuvasının finalinde Terme’nin güçlü takımı HİTEK Nakliyat’ı 3-0 yenen misafir takım Çarşamba Semt-i Cumhuriyet şampiyon oldu.

 Şahinler Mermer Yaz Futbol Turnuvasının finalinde Terme'nin güçlü takımı HİTEK Nakliyat'ı 3-0 yenen misafir takım Çarşamba Semt-i Cumhuriyet şampiyon oldu. 
Ahmet Çırak ve Emrah Çağlar'ın düzenlediği turnuvaya, ikisi Terme dışından olmak üzere 23 takım katıldı. Elmalık Mahallesi Baş Halı sahada yapılan maçlarda oyun kalitesi doyurucuydu. Sporseverler adeta futbola doydu. Turnuva boyunca herhangi bir tatsızlık yaşanmadı. Turnuvayı ilçe dışından bir takımın kazanması, hakemlerin tarafsız bir maç yönettiğinin ve adil bir turnuva olduğunun göstergesiydi.
19.07.2023 Çarşamba günü saat 21.30'da yapılan ve Samsun Bölgesi hakemlerinden, gerek U19 Liginde ve gerekse BAL liginde pek çok maça çıkmış olan Bahadır Mıhçı'nın yönettiği final maçına takımlar şu kadrolarla çıktılar:
HİTEK NAKLİYAT: 1.Murat Şimşek, 2.Murat Bayram, 3.Yunus Emre Yavuz, 4.Erkan Can, 5.Nurullah Nas, 6.Samet Irklı, 7.Abdulkadir Küçük (Kap)
SEMT-İ CUMHURİYET: 1.Talat Tuna Dalyan, 2.Furkan Toraman, 3.Tamer Yavuz, 4.İlkay Gültekin, 5.Yasin Koçyiğit, 6.Ulukan Çeliktaş, 7.İlker Akdemir (Kap).
İlk yarıda takımlar temkinli oynadılar. Hitek Nakliyat'ın kaleyi bulan ilk şutu 17.dakikada Abdulkadir Küçük'ten geldi. Bu vuruşta top kalecide kaldı. İlk yarı golsüz kapandı.
İkinci yarının hemen başında Semt-i Cumhuriyet Yasin Koçyiğit'le bir gol buldu ve 1-0 öne geçti. 19.dakikada Ulukan Çeliktaş attığı şık golle takımını 2-0 öne geçirdi. Bir taraftar, Ulukan'ın geçen sezon BAL Takımı Suluova Sebatspor'da oynadığını söyledi. Maçın son dakikalarında İlker Akdemir, sağ çaprazdan çektiği şutla topu filelere gönderince Semt-i Cumhuriyet 3-0 öne geçti. Maç da bu sonuçla bitti. 
Semt-i Cumhuriyet, turnuvanın şampiyonu olurken Hitek Nakliyat ikinci, Terme Futbol Kulübü İZO-GÜN de üçüncü oldu. Maçtan sonra dereceye giren takımlara kupaları, seçilen oyunculara ödülleri ve turnuvaya maddi destek sağlayanlara belgeleri verildi. Abdulkadir Küçük gol kralı olurken, Enes Köse de en iyi kaleci seçildi.
Saha kenarında benim tahminime yaklaşık 600 seyirci vardı. Çarşambalılar iki tane davulcu getirmişlerdi. Maçta olduğu gibi maçtan sonra da takımlarını alkışladılar. Davul eşliğinde coştular. Termeli sporseverler her iki takımı da alkışlayarak bir centilmenlik örneği gösterdiler.
Çarşamba Semt-i Cumhuriyet’in hocası; “Planlı ve güzel bir turnuva oldu. Termeliler bizi gayet iyi karşıladı. Termeli futbolseverlere ve turnuvanın yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. 
Biz de turnuvayı düzenleyen Ahmet Çırak- Emrah Çağlar ikilisini tebrik ediyor, turnuvanın ana destekçisi Şahinler Mermer'e teşekkür ediyoruz.  Haber: Seyfi GÜNAÇTI