Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ ANLATILDI

ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ ANLATILDI

Maarif-Derneği İlim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ?Mübarek Üç Ayların Ruhu? konulu programda üç ayların fazileti ve ihyası konularına değinildi.

Terme`de yeni kurulan Maarif-Derneği ilim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafın-dan organize edilen “Mübarek Üç Ayların Ruhu” konulu program 29 Nisan akşamı Belediye Düğün Salonunda geniş katılımla gerçekleşti.

İbrahim Ayalgı Hoca tarafından Kur`an-kerim okunması ile başlayan programda maarif derneği onursal Başkanı Murat Demirel, üç ayların fazileti ve nasıl ihya edilebileceği konularına değindi.

Derneğin kuruluş amacının, toplumun ihtiyacı olan dini eğitimleri verebilmek olduğunu özellikle gençlere ve çocuklara dini ve ahlaki güzellikleri verebilmek için kurduklarını belirten başkan Murat Demirel, derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Murat Demirel, salı akşamı tefsir, hadis, ilmihal dersleri; çarşamba akşamları Arapça dersleri; cuma akşamları Kur`an-ı Kerim ve tefsiri; cumartesi ve pazar günleri ise okul öğrencilerine Kur`an-ı Kerim ve dini eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

Adapazarı`ndan gelen İsmail Yaşar Hoca tarafından, “Mübarek Üç Ayların Fazileti” konulu sohbetinin ardından kursun 4-6 yaş minik talebelerin yapmış olduğu hatimlerin duası yapıldı.
Ahmet Yıldırım Hoca tarafından okunan Kur`an tilaveti ile program sona erd