Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÜCRETSİZ KURBAN HİZMETİ

ÜCRETSİZ KURBAN HİZMETİ

Terme belediyesinden ücretsiz kurban kesim hizmeti.

Terme Belediyesi bünyesinde hizmet veren mezbahane de ücretsiz kurban kesme hizmeti sundu. Vatandaşın kurbanlıklarını ücretsiz kestirdiği kurban kesme alanında yoğunluk yaşanırken, vatandaş ücretsiz hizmetten gayet memnun oldu.

Samsun’un Terme ilçesinde belediye vatandaşa ücretsiz kurban kesim hizmeti sundu. Belediye bünyesinde hizmet veren mezbahane de yapılan uygulama ile vatandaş ücretsiz olarak hayvanını kestirip kurban ibadetini gerçekleştirdi. Kurban sahiplerinin de yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz kesim de sıraya konan kurbanlıklar sırayla kesildi. Kesilen kurbanlar 4 parçaya ayrılarak kurban sahiplerine teslim edildi.

Ücretsiz kesimden memnun olan vatandaşlar belediye yetkililerine teşekkür etti. Kurban kestirmek için kurban kesim alanına gelen Cengiz Şahin isimli vatandaş yapılan hizmetin güzel olduğunu belirtti. Şahin, “Kurbanlıklarımızı belediyenin gösterdiği alanda temiz ve sağlığa uygun bir ortamda hem de ücretsiz kesmenin mutluluğunu yaşayarak kurban ibadetimizi yaptık. Güzel bir uygulama düşünenlerden Allah razı olsun” dedi. Yoğunluğun olduğu kesim alanın da vatandaşlarla bayramlaşan belediye yetkilileri, yapılan hizmetin diğer yıllarla da devam edeceğini kaydetti.

Kurban kesim alanında bayram boyunca 200 adet kurbanlık hayvanın kesileceğini belirten yetkililer, isteyen hak sahiplerine kurbanlarını tartma da ve parçalamalarında yardımcı olduklarını, soğuk hava depolarıyla da hizmet verdiklerini belirttiler.