Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 84. YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANILDI

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  ÖLÜMÜNÜN 84. YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANILDI

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. yıldönümünde ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.

    Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. yıldönümünde ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.
    Tören, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.
    Törene, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, kurumların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmeni, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saat 9.05' te srenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okundu ve Atatürk anıtına çelenkler sunuldu.
    Çelenk sunumunun ardından Terme Belediye Kültür Merkezinde, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu anma programına geçildi. 
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Uğur Uyar yaptı. 
    Uyar, konuşmasında “Bugün kahraman ulusumuzun büyük önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 84. yıldönümü. O’nun 1938’de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor. Bıraktığın ilkelerin izindeyiz merak etme! Kimse bozamaz birliğimizi hiçbir sebeple, Hep yaşayacak bu vatan Ata’m senin izinde. Söz veririz her 10 Kasım saat dokuzu beş geçe.          
    Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 84. yılında her 10 Kasımda yeniden doğan ve Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha gurur, özlem ve saygıyla anıyor, hepinizi selamlıyorum” dedi.
    Daha sonra öğrenciler “1881’den Sonsuza Türk Güneşi Atatürk” oratoryosunu sundu. 
    Okul Müdürü Uğur Uyar, öğretmenler İlhan Tancan ve Meral Çevik ile birlikte, öğretmen Yunus Can Çolak’ın çaldığı bağlama, öğretmen Mehmet Akif Uzun’un çaldığı gitar ve öğretmen Erol Alan’ın çaldığı davul eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdiler.
    10 Kasım münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile program son buldu.