Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma
terme haberleri - terme bilgi gazetesi - market haberleri

ULUSAL MARKETLERİN SAYILARI ARTTI! YEREL MARKETLER CAN ÇEKİŞİYOR!

ULUSAL MARKETLERİN SAYILARI ARTTI! YEREL MARKETLER CAN ÇEKİŞİYOR!

Ulusal marketlerin her geçen yıl sayılarının artması, yerli büyük marketleri korkutur oldu. Yerel marketler, ?Ulusal marketlerin açılmasıyla ?Bakkallar zaten kepenklerini kapatmıştı. Şimdi sıra bize mi geldi? diye isyan ediyor.

DUR DİYECEK
KİMSE YOK MU?
Büyük market sahipleri, ?Bu durum küçük esnafı vurdu vuracağı kadar şimdi de büyük esnafı vuracak. Bunların önüne geçecek, bunlara dur diyecek kimsede yok mu?? şeklinde konuşuyor.
Market sektöründe ulusal marketler daha da büyüyerek ?Pastanın hepsini biz yiyelim!? hesabındayken, mevcut züccaciye, tuhafiye hatta oyuncakçısına kadar küçük esnaf zor günler geçiriyor.
?Kaliteli ve uygun ürün sloganıyla? büyük umutlarla açtıkları marketi yarı yarıya küçülttüklerini belirten marketçiler, ?Ulusal bir firma olabilirsin, özgür olabilirsin ama her şeyin bir ahlakı olduğu gibi rekabetinde, ticaretinde bir ahlakı vardır. İnsanlara zarar vermeden büyümek önemlidir. Rekabet olsun diye her caddeye mağaza açıyorlar. Bu duruma dur denmeli. Yoksa bakkallar gibi yerli marketler de kepenklerini kapatmak zorunda kalacaklar.? dedi.

PARASI OLUNCA
ULUSALA,
OLMAYINCA
BAKKALA
İlçemiz Marketim Süper Market İşlemecisi Samet Şahin, ?Vatandaşlarımızda müthiş bir ulusal market alışveriş hastalığı var. Bazı ulusal marketlerden havası olduğu için bazılarından ise ucuz oldukları için alışveriş yapıyorlar. Ucuz sandıkları marketlerdeki ürünlerin bizim sattıklarımızla ilişkisi dahi yok. Bizimle aynı markaları satan marketler emin olunuz biz yerel marketlerden daha da pahalıdır.
Bu pahalılıklarının kimi zaman farkında değiller kimi zaman ise inanmak istemiyorlar ve o malum marketlerden aldıkları düşük kalitedeki ürünleri gelip bizim kaliteli ürünlerimizle kıyaslıyorlar. Yerel esnafı ulusal esnaflara tercih ettikleri sürece sadece kaybedecekler. Bizim dışarıdan gelen paraya ihtiyacımız var dışarıya para yollama lüksümüz kalmadı. Artık ve her geçen zaman diliminde bu markete farklı isimlerde marketler açılıyor. O marketler sadece paranız için buradalar ama bizler düğünde, bayramda, cenazede, iyi günde, kötü günde hep beraber olduğumuza inandığımız için burdayız. Bizim asıl sıkıntımız düzensiz şekilde büyüyen ulusal marketlere, yerel marketler rekabette zorlanıyor. Ulusal marketler hem pazar payımızdan alıyor, hem de kâr marjımızı baskılıyor. Böylece bir kısmımız kepenkleri kapatıyor, bir kısmımız ise işyerlerini küçültüyor.?diyerek yetkililerin bu artışa bir an önce engel olmasını istedi.