Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ULUSLARARASI PROJE TERME’DE UYGULANIYOR

ULUSLARARASI PROJE TERME’DE UYGULANIYOR

'Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Proje' kapsamında bölgeye gelen mevsimlik işçilerin çocukları bahçe yerine okula gidiyor.

 Fındık hasadının başladığı ilçemizde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) tarafından yürütülen 'Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Proje' kapsamında bölgeye gelen mevsimlik işçilerin çocukları bahçe yerine okula gidiyor.
Proje kapsamında, ilçemize mevsimlik işçi olarak gelen ailelerin çocukları aileleriyle bahçeye gitmek yerine Kumcağız Ortaokulunda, okuma-yazma, resim ve müzik eğitimi alıyor.
Kumcağız Ortaokulunda Halk Eğitim Merkezi ve Pikolo Derneği tarafından yürütülen kursları ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte bölgemize fındık işçisi olarak gelen ailelerin çocuklarına yönelik kurslar açtık. Açılan kurslarımızda 90 çocuğumuza 14 öğretmenimiz  tarafından çeşitli eğitim veriliyor. Örgün eğitimleri destekleyici kursların yanında sosyal, kültürel ve sportif kursların verildiği okulumuzda öğrenci sayımız da her geçen gün artıyor.”dedi.