Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ULVİYE KIR İMAM HATİP ORTAOKULU GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASI BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

ULVİYE KIR İMAM HATİP ORTAOKULU GENÇ BİLALLER  EZAN OKUMA YARIŞMASI BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma" yarışmasında Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Eren Savaş bölge birincisi oldu.

    Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri  "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali" Amasya, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Tokat, Sivas, Yozgat ve Rize illerinden il birincilerinin katılımı ile Çayeli Öğretmenevinde yapıldı.
    İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan programda selamlama konuşmasını Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bayram Kurt yaptı. Daha sonra Din Öğretimi Genel Müdürlüğü temsilcisi Şube Müdürü Hüseyin Demirbaş açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Program Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ortaokul öğrencilerinin ve ardından lise öğrencilerinin ezan okumalarıyla devam etti. "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması" 2. Bölge Finaline Amasya, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Tokat, Sivas, Yozgat ve Rize illerinden il birincileri katıldı. 
    Müftü Yusuf Karali, Eğitim Görevlisi Rıfat Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlileri İmran Çelik ve Hüseyin Talha Fırat, Rize Müftülüğü Baş İmam Hatibi Mustafa Yılmaz ve Çayeli İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesini tamamlamasının ardından katılımcı öğrencilere ve danışman öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.
    Ulviye Kır imam Hatip Ortaokulu müdürü Celal Kurt, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Ortaokulları Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali yarışmasında bölge birincisi öğrencisi Eren Savaş'ı tebrik etti. Eren Savaş'ın yarışmaya hazırlayan Din Kültürü Öğretmenleri Yaşar Yıldız ve Furkan Erzurumlu'ya üstün gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

GÖZÜM ALBAYRAK KULAĞIM EZAN SESİ
    Konuyla ilgili olarak  Danışman öğretmenlerimizden  Yaşar YILDIZ, şunları söyledi:
*Ezanlar, bu ülkenin semalarına vurulan mühürlerdir.
*Ezan, namaz için atan kalbin dudaklarından dökülen sesidir.
*Ezan tevhit inancının sembolüdür. 
*Ezan, kalbi, beyni ve ruhu harekete geçiren bir dokunuştur.
*Ezan özgürlüğün en güzel sembolüdür. Okunduğu beldenin özgürlüğünü ve bağımsızlığını haykırır. Bu nedenle diyoruz ki:

*"Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli,
*Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli"
*"Denildimi bir yerin adına Türk beldesi,
Gözüm al bayrak arar kulağım Ezan sesi."
"Çalışmak bizden, tevfik Allah'tan diyerek çıktığımız bu yolda, başarmanın manevi hazzını ve haklı gururunu bizlere yaşatan Yüce Rabbim'e hamdediyor; öğrencimizi ve  ailesini gönülden tebrik ediyor; süreç boyunca  dua ve motive edici sözleriyle manevi desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz tüm gönüldaşlarımıza , ekip arkadaşım Furkan Erzurumlu hocama, kurum  yöneticilerimize,  Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER başkanı Ali Alparslan hocama ve derneğin tüm değerli mensuplarına  en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor; bu başarının, okulumuz, ilçemiz, ilimiz ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum.
    Ortaokul Düzeyinde; Samsun/Terme Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulundan Eren Savaş biinci, Amasya/Taşova Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulundan Abdurrahman Doğan ikinci, Ordu/Aybastı İmam Hatip Ortaokulundan Mahmut Esat Akçay üçüncü oldu.
    Lise Düzeyinde; Samsun/Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Öztürk birinci, Sivas/Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi nden Nadir Kozgül ikinci , Yozgat/Çekerek Anadolu İmam Hatip Lisesi nden Oğuzhan Bozkurt üçüncü oldu. Hbr: Berkan KARAPIÇAK