Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

UNESCO´YA DOĞRU SAĞLAM ADIMLAR ATILIYOR

UNESCO´YA DOĞRU SAĞLAM ADIMLAR ATILIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Türkiye ve dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi´ne alınan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´nin daimi listeye girmesi için yürütülen çalışm

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Türkiye ve dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi´ne alınan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´nin daimi listeye girmesi için yürütülen çalışmaların olumlu bir şekilde sürdüğünü söyledi.

?TÜRKİYE´DE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ´
Dünyanın gözünün, doğal yaşam alanları ve kuş popülasyonu nedeniyle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´nde olduğunu söyleyen Zennube Albayrak, ?Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´nde yürütmekte olduğumuz çalışmalar tüm hızla sürüyor. Bu bağlamda yakın süreçte UNESCO ile ilgili tanıtımlarımızı yaptık. Farklı ülkelerde resepsiyonlar gerçekleştirdik. Bahreyn´de Paris´te bölgemizi tanıtma fırsatı bulduk. Süreç çok iyi devam ediyor, çok umutluyuz. Türkiye´de bir ilki başaracağımıza inanıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi´nin peşini bırakmadık. İnanıyorum ki, çalışmalarımızla süreci aşacağız. Kuş Cennetimizi dünya mirasları arasına dahil edeceğiz? diye konuştu.