Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÜRETiCiNiN AKLI FiYATTA

ÜRETiCiNiN AKLI FiYATTA

Fındık üreticileri bahçelerinde mahsul için bakım yaparken, yeni dönemde fındık fiyatlarını 15 lira olması gerektiğini söylüyor.

Fındık sezonu öncesi üreticiler umutlarını yine fındık fiyatlarına bağlarken Terme´de ekonomisini fındık üzerinen planlayan üretici, düşünceli ve meraklı bekleyişini sürdürüyor.
Bölgede fındığın bazı bölgelerde iyi bazı bölgelerde ise oldukça az olduğunu ifade eden fındık üreticileri ?Her yıl emek verip titizlikle baktığımız fındık bahçelerimizden umarız bu yıl beklediğimiz mahsulü alırız. İnşallah fiyatlar da istediğimiz rakama ulaşırsa ekonomik açıdan rahata ereriz. Bahçelerimizde son gübreleme ve temizlik işlerini yapıyoruz. Hükümetten beklentimiz, fındığımızın hak ettiği değeri bizlere vermesidir. Fındıkta genelde herkesin bir umudu olur. Bu tarımı yapan insanlar gelirinin bir kısmını fındıktan elde ediyor. Karadeniz Bölgesi´nin olmazsa olmazıdır fındık. Çünkü burada başka tarım alanı yok. Alternatif ürünler yetiştirsek de fındığın yerini hiçbir şey tutmaz´ diyor.
Fındık işinin, toplanmasından, harmanına ve kurutmasına kadar zahmetli bir uğraş olduğunu ifade eden üreticiler açıklamalarını ?Piyasa fındığı indirdiğimizde gerçekten büyük zahmet çekiyoruz. Talebimiz fındığımızın ekonomik karşılığının olmasıdır. İsteğimiz de 15 lira ve üstü bir rakamdır. Fındık bizim altınımızdır. Fındığımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Tabii bunun karşılığını da almak istiyoruz. Fiyat beklentimiz kesinlikle 15 liradır? şeklinde sonlandırdı.