Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ÜRETİME YEDAŞ ENGELİ

ÜRETİME YEDAŞ ENGELİ

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, YEDAŞ’ın çiftçiye, kaçak elektrik kullanmadıkları halde, kaçak elektrikten tutanak tutulup binlerce lira ceza kestiğini iddia ederek YEDAŞ’a sert çıktı.

 Çiftçilerin, tarım arazilerini sulamak için aldıkları elektrik saatlerini önceden birkaç tarlasında kullanabilirken YEDAŞ’ın her tarla için çiftçiye elektrik saati bulundurma zorunluluğu getirdiğine dikkat çeken Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, sayaç okuma personelleri kayıtlı olduğu tarlalarda saatleri bulunmayan çiftçiye kaçak elektrik kullanmadığı halde, kaçak elektrikten tutanak tutup binlerce lira ceza-i işlem uyguladığını ve elektrik bağlantılarını iptal ettiğini iddia ederek YEDAŞ yetkililerine seslendi.
Çiftçilerin bu nedenle ekim/ dikim işlemlerini yaptıktan sonra sulama sistemini kullanamadığını belirten Ergün “Çiftçilerimiz bize gelip ‘Lütfen bize kesilen cezalar düzeltilsin ve sadece kullandığımız elektrik fatura edilsin. Bizler üretime sorunsuz devam etmek istiyoruz. Vatan haini değil, bu ülkenin evlatlarıyız.’ diyerek yapılan bu haksızlığa isyan ediyor.”dedi.

Ergün: Bu davranış tarıma darbe vurmaktır
Elektrik firmalarının bu tür yanlış uygulamalarla ülkemizde bitme noktasına gelen tarıma darbe vurduğunu söyleyen Ergün “Bu tür uygulamalarla çiftçimiz mağdur edilmektedir. Vatandaş olarak tarımın önemini çok iyi biliyoruz. Köy muhtarları konu ile ilgili tüm mercilere gerekli başvuruları yapmış, ancak bir sonuca varılamamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarımsal üretimin devamlılığı için sürekli çağrıda bulunmasına rağmen YEDAŞ’ ın bu uygulaması çiftçiyi ciddi sıkıntılara sokmaktadır. Üretimin devamlılığı açısından ilgili kurumların konuyu tekrar değerlendirerek, acil çözüme kavuşturması gerekmektedir.”dedi.