Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

UZAKLARDAN DOSTLUK ELi

UZAKLARDAN DOSTLUK ELi

Kardeş okul kapsamında, İstanbul Bahçelievler Emlak Konut İlkokulu ile Samsun Terme Söğütlü Ortaokulu öğrencileri arasında ?Gönül bağı? kuruldu.

Kardeş okul kapsamında, İstanbul Bahçelievler Emlak Konut İlkokulu ile Samsun Terme Söğütlü Ortaokulu öğrencileri arasında ?Gönül bağı? kuruldu.
Okullar arası dayanışma, bilgi alış-verişi, kültürel etkileşme ve bulundukları bölgeler hakkında birbirlerine katkıda bulunmak amacıyla bir tür gönül bağı kurulmasına sebep olan bu tür beraberlikler uzakları yakın etti.
Ayrıca Emlak Konut İlkokulu´nun yapmış olduğu projelere bir yenisini daha eklendi. Yapmış oldukları projelerle adından bahsettiren Emlak Konut İlkokulu Ana sınıfı ?Minikler Üşümesin? adlı bir projeyi daha hayata geçirdi.

ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI
Sosyal ve kültürel alanda birlik sağlamak için ortak çalışmalar yapmayı kararlaştıran Terme Söğütlü Ortaokulu ve Bahçelievler Emlak Konut İlkokulu öğrencileri kısa süre önce kolları sıvadı. Birlikteliğin sağlamlaşması adına Emlak Konut İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri, Terme Söğütlü Ortaokulu öğrencilerine bazı hediyeler gönderdi.
Bu hususta daha önce de farklı çalışmalar yürüten Emlak Konut İlkokulu; Okul Öncesi Öğretmeni Pınar Kalgan öncülüğünde başarılı bir çalışma daha gerçekleştirmiş oldu.

GELENLER HEDİYE DEĞİL ?GÖNÜL?DÜ
Söğütlü Ortaokulu öğrencileri için gönderilen hediyeler, hediyeleri alan öğrenciler arasında memnuniyetle karşılandı. Soğuk kış günlerinde vücuttan çok gönlü ısıtan bu hediyeler, yapılacak çalışmalar için süreci olumlu etkiledi.

ÖĞRETMENE GÜVEN BAŞARININ ANAHTARIDIR
Her öğretmen imkânları dâhilinde mutlaka sosyal etkinliklere katılmak istediğini ifade eden Söğütlü Ortaokulu Müdürü Sabahattin Karakuzu, ?Ancak karşına bazen hesapta olmayan olumsuzluklar çıkar. İşte burada iş yöneticiye düşer.? açıklamasında bulundu.
Emlak Konut İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Pınar Kalgan´ın yapmış olduğu projeye okul müdürü Mehmet Ali Tanrıverdi, müdür yardımcıları Hatice Düzenli ve Necmettin Kostul´un destek verdiğini belirten Karakuzu ?Bu eğitimciler, bu proje ile gerek okuldaki birlik beraberlik, gerekse kurumlarını tanıtmak adına büyük bir başarıya imza attılar. Kendilerine teşekkür ederim.?dedi.
Her ne kadar farklı illerde de olsa, adı geçen öğretmen ve idareciler yapmış oldukları bu çalışmalarla ?Eğitimde iyi örnekler?projesine katkı sağlıyor. Yine bu tür projelerle kalben edilen bir teşekkürün dostluk açısından ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılıyor.

PINAR KAYNAĞINI AŞINCA?
Okul Öncesi Öğretmeni Pınar Kalgan´ın öğrencileri, almış oldukları ailevi ve okul eğitimi sayesinde olumlu faaliyetlerde bulunurken Pınar öğretmen de küçücük bedenleri yarının büyük insanları olarak hayata hazırlıyor.
Atalarımızın ?Ağaç yaş iken eğilir?sözündeki gibi, bu yaşta olumlu davranışlar kazandırılan bir nesil, bizlerin geleceğe daha umutla bakmasını sağlıyor.

TOPRAĞA ATILAN HER TOHUM YARINLARIN MEYVESİDİR
İnsan yetiştirmek çok zahmetlidir. Sabır ister, emek ister. Bilgi ister, tecrübe ister. İnsanın eğitilmesi sadece kendisinin gelişmesi değil. Toplumun kalkınması, geleceğin bekası için de önemlidir. Bu sebeple minicik tohumları, eğitim tarlasında geliştirmeye çabalayan Pınar Kalgan´ın, değeri hiçbir ölçüyle ölçülemeyecek fidanları şunlardır:
Esma Nur Yıldız, Adnan Ege Ablay, Elif Hazal Barikan, Alphan Koç, Defne Öztürk, Esila Işıl Arı, Melike Serra Üçyiğitler, Merve Yağan, Muhammed Cihat Yapıcı, Mustafa Kaya Kırmızı, Selen Yağan, Tuana Çelebi, Eslem Şimşek, Ali Rüzgar Karaca, Eren Sarışen, Çınar Berk Ateş, Tunahan Eryılmaz, Suffa Turhan, Kayra Adlin, Minas Mislina Şirin, Hilal Demirtaş, Toprak Metin Karabacak, Ali Çınar Kavaklı...?

SÖĞÜTLÜDEN SELAM VAR
Söğütlü Ortaokulu Müdürü Sabahattin Karakuzu son olarak,
başta Okul Müdürü Mehmet Ali Tanrıverdi, çalışmalarından dolayı İstanbul Bahçelievler Emlak Konut İlkokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerine kalpten teşekkür etti.