Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?UZAKLIK BAHANE OLAMAZ´

?UZAKLIK BAHANE OLAMAZ´

Terme Muratlı Mahallesi dün yapılan referandum ile Çarşamba´ya bağlanma kararı verdi. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, uzaklıktan dolayı Terme´den ayrılmak isteyen mahallelerin ayrılacağına inanmadıklarını söyleyer

Terme´nin Muratlı Mahallesi sakinleri, Terme´den ayrılarak Çarşamba´ya katılmak için düzenlenen referandumda Çarşamba´ya bağlanma kararı verdi.
Oylamada 257 evet oyuna karşılık 29 hayır oyu çıkarken mahallenin Çarşamba´ya katılması da resmiyet kazandı. Mahalle muhtarlığında yapılan oylamada 350 seçmenden 286´sı sandıkta oy kullandı. Seçimin ardından yapılan sayımda 257 evet, 29 hayır oyu çıktı. Muratlı Mahallesi, Terme´den ayrılıp Çarşamba´ya bağlanma yönünde karar aldı.

´FAYDASI OLMAZ, KİMSEYE MUTLULUK GETİRMEZ´
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme´den ayrılarak Çarşamba´ya bağlanmak isteyen Muratlı Mahallesi halkına seslendi. Şenol Kul, "Sizleri ve sizlere hizmet etmeyi seviyoruz, tarihi birliktelikten ayrılığa gitmek hiç kimseye bir fayda getirmediği gibi mutluluk da getirmez. Gelin beraberce sorunları çözerek daha mutlu ve huzurlu yaşamak için birlikte yaşama iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak ortak geleceğimize birlikte yürüyelim" dedi.


SORUN BELEDİYE HİZMETLERİNDE DEĞİL
Muratlı Mahallesi muhtarı ve sakinleriyle ne hizmetler konusunda ne de başka konularda herhangi bir sorun yaşanmadığı için bu beklenmedik talepten son dakika da haberdar olduklarına dikkati çeken Şenol Kul, "Maalesef tarafımıza ne bir görüş soruldu ne de bir bilgilendirilme yapıldı. Üstelik Terme Kaymakamlığı´nın olumsuz görüşüne rağmen süreç işletilerek halk oylaması tarihi belirlenmiştir. Olayı duyar duymaz muhtarımız Erol Sağlam ve bir grup vatandaşla görüştük. Kendileri bizlere, belediye hizmetleriyle ilgili bir sorun yaşamadıklarını belirtti. Sosyal ve ekonomik ilişkiler açısından Çarşamba´ya daha yakın olduklarını belirttiler. Sosyal ve ekonomik ilişkilerin kurulması yönünde bir engel olmadığını, uzaklığın ise ayrılma için bir gerekçe olmayacağını kendilerine ilettik" diye konuştu.


AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ALİ KILIÇ: İLÇEMİZİN HER MAHALLESİ DEĞERLİDİR
Her mahallenin Terme için değerli olduğunu ifade eden AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ?Mahallede yaşayan halkımız sosyal, beşeri, ekonomik ilişkilerini Çarşambayla kurmuşlar. Eğer sorun sadece Terme´nin uzaklığı ve ulaşımı ise Terme İlçe merkezine ulaşımın daha kolay sağlanması için özel bir hat koyulabilir. Ama vatandaşın aklında hizmet veya ulaşım yok. Toprak olarak yine Terme´ye bağlı kalınsın. Diğer ilişkileri aynı şekilde devam etsin. İlçemizin her mahallesi bizler için değerlidir. Onların huzuru ve refahı için bizler gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çarşamba ilçesine bağlanmakla tüm sorunlar çözülmez.? diye ifade etti.


TİAD BAŞKANI MUHARREM ÇELİK:KÖTÜ ÖRNEK OLUR
Terme İş Adamları Derneği(TİAD) Başkanı Muharrem Çelik, Muratlı mahallesinin Terme´nin çok önemli bir parçası olduğunu belirterek, ?Biz 78 mahallemizle etle tırnak gibiyiz. Muratlı mahallemizin Terme´de kalması için iş adamları olarak ne yapılması gerekiyor ise yapmaya hazırız. Konu Çarşamba ilçesine yakın olması ile ilişkilendiriliyor. Doğuda Kuşça Ünye´ye, Kuzeyde Şeyhli ve Oğuzlu mahallelerimiz Salıpazarı´na daha yakın. Ünye´nin Fatsa´ya, Fatsa´nın Perşembe´ye yakın mahalleleri var. Bu sonuç ayrılma yönünde sonuçlanırsa çok kötü örnek olabilir? diye konuştu.