Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

VALİMİZ SAYIN OSMAN KAYMAK´IN ?15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ´ MESAJI

VALİMİZ SAYIN OSMAN KAYMAK´IN ?15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ´ MESAJI

Samsun Valisi Osman Kaymak 15 Temmuz ile ilgili Valiliğin resmi internet sitesinden bir mesaj yayınladı.

  15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçerek darbe girişiminde bulunmuştu.
 
        Milletimiz, darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Bu vatan hainleri ve buna destek verenler şunu unutmuşlardı, hatırlattık: Bu milletin yazılmış çok destanı vardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın öncülüğünde tarih sayfalarımıza bir destan daha yazıldı.
 
        15 Temmuz 2017 tarihinde tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de birçok etkinlik yapılacaktır. İlk olarak şehitlik mezarlıkları ziyaret edilecek, sonrasında da Büyük Cami´ de şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutulacaktır. 15 Temmuz´u 16 Temmuz´a bağlayan gece Cumhuriyet Meydanına kuracağımız geniş ekranlarla Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü´nden canlı yayın aracılığıyla hitapları yayınlanacaktır. Daha sonra saat 02.3O´da Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara´da TBMM´nin önünde halkımıza hitap edeceklerdir.
 
        Samsun milli mücadelenin başladığı, vatan ve millet duygusu yüksek bir ilimizdir. 15 Temmuz´u yaşatma anlamında da Samsun halkının bizleri yalnız bırakmayacağını ümit ederek il merkezindeki tüm Samsunlu hemşerilerimizi Cumhuriyet Meydanına, diğer ilçelerimizdeki halkımızı da ilçe kaymakamlıklarımızın belirlediği meydanlarımıza davet ediyorum.
 
        15 Temmuz´da,  milletimizin sergilediği dik duruş ve canı pahasına ortaya koyduğu mücadeleyle gelen zaferi şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ederken, gazilerimizi de şükranla anıyorum.