Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

VALİMİZ SAYIN ORHAN TAVLI: “DEVAM EDEBİLECEK OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEYAKKUZDAYIZ”

VALİMİZ SAYIN ORHAN TAVLI: “DEVAM EDEBİLECEK  OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEYAKKUZDAYIZ”

Samsun Valisi Orhan Tavlı , ilimizin doğu ve merkez ilçelerini olumsuz etkileyen sel ve su baskınlarına yol açan yağışların ardından AFAD’da durum değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi.

 Samsun Valisi  Orhan Tavlı başkanlığında 02.09.2023 Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayarak ilimizin doğu ve merkez ilçelerini olumsuz etkileyen sel ve su baskınlarına yol açan yağışların ardından AFAD’da durum değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve İbrahim Civelek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı, AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Yusuf Aysu, AFAD Arama ve Kurtarma Dairesi Başkanı Recep Şalcı ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantılarda, yağış ve selden olumsuz etkilenen bölgelerin durumları analiz edilerek çalışmaların seyri konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
AFAD’ın ilimiz için verdiği ‘’turuncu’’ kodla beraber çalışmalara başlanıldığı ve Samsun Valiliği AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde sahalara yeterli sayıda ekip ve araç görevlendirmesi yapıldığı ifade edildi.
Toplantılarda, yağışın ve selin olumsuz etkilendiği bölgelerde; AFAD İl Müdürlüğü 123 arama kurtarma personeli, Büyükşehir Belediyesi il genelinde sahada 915 personel 267 iş makinası 129 kamyon, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü 33 Araç 45 Personel,  Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü 13 Araç 30 Personel, İl Tarım Müdürlüğü 5 araç ve 10 personel, İl Sağlık Müdürlüğü sahada 54 ambulans ekibi 162 personel, Kızılay 5 personel 2 mobil aşevi aracı 1 kamyon 1 öncü araç, Samsun Ulaştırma ve Altyapı 9. Bölge Müdürlüğü 8 personel, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü 167 araç ve 503 personel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 3 ekip (Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerinde), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 17 ekip 17 araç ve 34 personel, YEDAŞ 70 personel ve ilçe belediyelerinden de olmak üzere il genelinde toplam 1.717 personel, 305 iş makinesi, 138 kamyon ve 206 araç ile sahada aktif olarak çalışmaların aralıksız yürütüldüğü belirtildi.
Yağışın ilk anından itibaren AFAD İl Müdürlüğü’nde teyakkuza geçildiğini belirten Valimiz Sayın Orhan Tavlı, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne intikal eden afet ihbarlarının geciktirilmeksizin TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) grubuna bildirildiğini, ihbarlara yönelik Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, DSİ, ilçe belediyeleri ve kurumlara ait iş makineleri ve itfaiye ile birlikte olumsuz vakalara karşı derhal müdahale edildiğini söyledi. Yoğun yağışın neden olduğu sel ve su baskınında herhangi bir can kaybının olmadığının altını çizen Sayın Valimiz, ‘’Vatandaşlarımızın yağışın devam etme durumuna karşı herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi adına dikkatli olmalarını ve teyakkuz halinde olmalarını diliyorum. Tüm Samsunlu hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.’’ diye konuştu.
Ayrıca; il genelinde ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşların çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ifade eden Sayın Valimiz, olumsuz hava şartlarının bugün sabah saatlerine kadar devam edeceğini, buna karşı kamu kurum ve kuruluşları olarak teyakkuz halinde olacaklarını vurguladı.