Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

VATANDAŞ PAZAR FiYATLARINDAN ŞiKAYETÇi

VATANDAŞ PAZAR FiYATLARINDAN ŞiKAYETÇi

Hemen hemen her alanda kendini gösteren pahalılık vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Özellikle market ve pazarlara gelen fiyat artışları vatandaşları isyan ettiriyor.

Hemen hemen her kesimi etkileyen pahalılık, özellikle de asgari ücretliler ile sosyal yardım alarak geçimini sağlayan vatandaşlar tarafından ?Hayat kalitemiz gittikçe düştü. Artık boğazımızdan da kısar olduk?sözleriyle eleştirildi.
Terme´de pazartesi ve cuma günleri kurulan pazar yerlerinde sebze ve meyve fiyatlarını bu hafta sizler için araştırdık.
Pazar tezgahlarında fiyatlar önceki haftalara göre biraz daha düşmüş olsa da vatandaşlar fiyatları yine de pahallı bulduğunu söylüyor.
Bu hafta pazar tezgahlarındaki ürün fiyatları şu şekilde: Patates: 4 TL, Kuru Soğan: 2.5-6 TL, Domates (kilo): 3- 4 TL, Salatalık: 6 TL, Biber: 7.5-10 TL, Patlıcan 7.5 TL, Marul: 3.5-4TL Karnabahar: 4 TL, Pırasa: 5 TL, Havuç: 3 TL, Portakal: 2-3 TL, Elma: 2.5 TL, Ayva: 2.5-3 TL, Muz: 6.5-8 TL, Nar: 4 TL.
Pazar esnafı ise satış karlarının düşük olduğunu bu fiyatları aracıların yükselttiğini ifade ederek ?Bize gelen ürünün alış fiyatı 3.70 ise biz bu ürünü 4 liraya satıyoruz. Bu ürünü de, alıcı pahalı bulduğundan zor satıyoruz. Akşama kadar satamadıysak akşam üzeri zararına satıyoruz. Pazar fiyatlarının yüksek oluşunda bizlerin bir suçu yok. Vatandaş da böyle bir algı oluşmuş durumda.?dedi.
Pazar esnafı ve vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, "Pazardaki fiyatlar için gerekirse ayar çekeceğiz. Belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satış yapabiliriz" açıklamasını hatırlatarak Terme´de tanzim pazarı isteyip istemediklerini sorduk.
Tanzim pazarlarına karşı çıkan pazar esnaflarından bazıları ?Zaten akşam fiyatlarımız tanzim pazarı fiyatında? derken kimisi de ?Biz de zaten zor durumdayız. Satış yapamıyoruz. Bu pazarın gelmesi bizleri olumsuz etkiler?dedi.
Vatandaşlar ise ?Alım gücümüz zaten düşük. Pazardan öncelikli ihtiyacımız neyse onu alıp evimize dönüyoruz. Artık bazı sebze ve meyveler bizim için lüks oldu. Böyle bir uygulamanın gelmesini ve ucuza ürün almayı tabi ki isteriz.?açıklamasında bulundu.