Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

VATANDAŞ SEÇiM SONRASI NE DEDi? YENi BAŞKANDAN BEKLENTiLER NELER?

VATANDAŞ SEÇiM SONRASI NE DEDi?  YENi BAŞKANDAN BEKLENTiLER NELER?

Termeliler, 1 Nisan Pazartesi sabahına, Av Ali Kılıç´ın Terme Belediye başkanı olduğu haberi ile uyandı. Terme Belediye´sini, halkın onayıyla başkan Şenol Kul´dan devir alacak olan Av. Ali Kılıç´ın, Terme Belediye başkanlığı 4,5 yıl sürecek.

Termeliler, 1 Nisan Pazartesi sabahına, Av Ali Kılıç´ın Terme Belediye başkanı olduğu haberi ile uyandı. Terme Belediye´sini, halkın onayıyla başkan Şenol Kul´dan devir alacak olan Av. Ali Kılıç´ın, Terme Belediye başkanlığı 4,5 yıl sürecek.
Çoğunluğun memnuniyetle karşıladığı sonuca, karamsar yaklaşanların da olduğu Terme´de, vatandaşlara seçim sonuçlarıyla ilgili düşüncelerini ve yeni başkandan beklentilerini sorduk. Vatandaştan, başta ekonomi olmak üzere sosyal, kültürel, turizme ve fiziki şartlara yönelik gelen taleplerin bazılarını sizlerle paylaşıyoruz.
?Yeni gelen yönetimden beklentilerimiz öncelikle istihdam, huzur ve güven. Gençlerimiz çalışmak için hep şehir dışına çıkmak zorunda kalıyor. Kalan gençlerimizin ise çoğu işsiz. Gençlerimize artık sahip çıkılmalı ve Terme üretimde ayağa kalkmalı.
Terme´ye mutlaka ekonomik kazanç sağlayacak fabrikalar yapılmalı. Böylece ekonimik yönden refaha ulaşacak vatandaşların alım gücü artarken insanlar da geleceğe umutla bakabilecek.
Terme´nin ürünleriyle adını duyurabileceği işletmelerin açılmasını istiyoruz. Terme Ordu karayolunun Terme´nin tanıtımına hitap edecek şekilde dizayn edilmesini istiyoruz.
Ayrıca doğa harikası olan bir çok alanımız var. Bunların en iyi şekilde değerlendirilerek Terme´nin dışarıya açılmasını istiyoruz.
Terme sosyal yönden de oldukça geri kaldı. Aktivite yapacağımız alanlarımız kısıtlı. Seçeneklerimiz az. Gençlerimizin çoğu vaktini kahvelerde geçiriyor. Boş kaldıkları için de kötü alışkanlıklara meyil gösterebiliyorlar. Bu aileler için büyük sıkıntı. İmkanı olanların çoğu vaktini Samsun, Ünye, Çarşamba gibi çevre il ve ilçelerde geçiriyor. Bizlere gençlerin olsun, çocukların olsun, kadınların olsun ailecek vakit geçirebileceği alanlar lazım.
Terme´nin girişi yıllardır bir köy görünümünden ileriye gidemedi. Mimari açıdan çok geriyiz. Maalesef göze hitap eden bir ilçe değiliz. Öncelikle eksik olan yolların ve altyapının yapılması gerekiyor. 5 yılda 55 proje sözü vaad ediliyor. Yeni gelen yönetimin acilen bu eksiklere el atması gerekiyor. Bunu yaparken de bizlerle de istişare edilmesini bekliyoruz. Araç park sorunu da Terme için büyük bir sıkıntı. Bunun için de öncelikle çözüm bekliyoruz.
Yağmur yağdığında yolların sularla dolması, yol çalışmalarının hala bitirilmemiş olması da yine bu sorunlardan bazısı. Mahalleler arasında eşit hizmet dağılımı olmasını istiyoruz. Makamlarında oturan başkanların bize faydası olmaz. Halkla iç içe bir yönetim bekliyoruz.