Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

VELİLERE ZAM ŞOKU

VELİLERE ZAM ŞOKU

Doların artışı velileri de üzecek... 17 Eylül´de ders zilinin çalmasına sayılı günler kala masraflar katlandı. Kağıt fiyatlarının artması sebebiyle 2 TL´lik defterin fiyatı 4 TL oldu.

Bu yıl okul formalarından tutun da, kalemlik, defter, çanta gibi kırtasiye malzemeleri döviz kurundaki yükselmeden dolayı neredeyse %100 oranında zamlandı. Yeni eğitim öğretim yılında okullar, döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı zamlı açılacak.
Piyasada çok sayıda Çin malı ürün olduğunu belirten kırtasiyeciler vatandaşların bu ürünlerden uzak durması gerektiğine vurgu yaparak olabildiğince yerli malına yönelinmesini istedi.

FİYATLAR ADETA UÇTU
Fiyatların kaliteye göre değiştiğini belirten Termeli kırtasiyeci İbrahim Kabaoğlu, fiyat artışlarıyla ilgili şu bilgileri verdi.
?Bu yıl kırtasiye fiyatlarında bütçeyi sarsacak bir artış var diyebiliriz. Örneğin geçen yıl 35 TL civarında sattığımız bir sırt çantası bu yıl 40-50 TL arası değişiyor. Geçen yıl 15 TL den atığımız top kağıt bu yıl 22.5 TL, 1.5 TL bir kalem bu yıl 3 TL, 2 Tl olan defter 4 TL, 6,5 TL olan bir kalemlik 12.5 TL.´den satılıyor... Kırtasiye ürünlerinde neredeyse %100´lük bir artış var diyebiliriz. Çoğu ürün ithal olduğundan fiyatlarda ister istemez doların da etkisiyle artış yaşandı.?dedi.

AİLELER TEPKİLİ
Çocuklarını okula göndermenin heyecanı içerisinde olan veliler bir taraftan okul masraflarının altından nasıl kalkacağının hesabını yaparken fiyat artışlarıyla ilgili de tepkili.
Geçen yıl tüm kırtasiye malzemelerini 150-200 TL arası alıp çıkabilen bir veli bu yıl kırtasiyeden ortalama 300-350 TL arası bir rakamı ödeyerek ancak çıkabiliyor.