Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KURT ve ŞARLI AK PARTİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 KURT ve ŞARLI AK PARTİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Samsun?un Terme İlçesinde Ak Parti İlçe Başkanı Recep Ertan`ın başkanlığında toplanan parti yönetimi, toplantı öncesi aday adaylığı için başvuran adayların belgelerini teslim aldı.

Ak Parti Daraltılmış İlçe Divan Toplantısı 25 Ekim 2013 Cuma günü parti binasında yapıldı.
Oldukça kalabalık geçen toplantıda, Veteriner Hekim Fikret Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Ali Şarlı, Ak Parti Aday adaylıklarını açıkladı.

KURT: AKIBETİMİZ HAYIRLI OLUR UMARIM
Toplantıda ilk olarak aday adaylığı başvurusunu Veteriner Hekim Fikret Kurt yaptı.
Başvuru sonrası Kurt, şu açıklamada bulundu: “Bizim artık Terme olarak, küçük tırnaklarımızla kafamızı `karıştırırız` düşüncesinden çıkmamız lazım. Niyetimizi de hedefimizi de eksikleriyle beraber bildiğiniz kanaatindeyim. Niyetimiz hayırlı, gayemiz hayırlı, umarım akıbetimiz de hayırlı olur.

Bugün 2013 dünyasında hayalimiz varsa, enerjimiz varsa ve nereye ulaşabileceğinizi biliyorsanız her yerde muhatabınız var. Angajmanlarımızdan, önyargılarımızdan kurtulalım. Büyük ustanın da dediği gibi, “Bir olalım, diri olalım ve iri olalım.”diyerek belediye başkan aday adaylarına kendisi de dahil olmak üzere başarılar dileyerek kim seçilirse seçilsin adaylarını destekleyeceğini belirtti.

FİKRET KURT KİMDİR?
27.03.1966 tarihinde Samsun`da dünyaya geldi. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Terme`de okudu. Lise yıllarında görgüsü artsın diye amcası Cemal Kurt ile birlikte, Hamburg`taki Dünya Fındık Borsası`ndaki ticari faaliyetlere katıldı. 1983 yılında İstanbul`da Hava Harp Okulu`nu derece ile kazandı. Daha sonra KTÜ Orman Mühendisliği bölümünü kazandı. Norveç dönüşü, ÖSYS`ye girerek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi`ni kazandı; ancak kayıt yaptırmadı. Ülke ekonomisi için hayvansal ve zirai üretimin önemini kavramıştı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi`nde okumaya karar verdi. Mezuniyet sonrası, Hollanda ve Fransa bağlantılı çalışan bir holdingin, Ankara gıda ihracat departmanı müdürlüğünü yaptı.

1992 yılında Terme`ye gelerek Terme Belediyesi`nde Veteriner Hekim olarak devlet memurluğuna başladı. Bu esnada, 14 yıl süreyle “Daimi Encümen Üyeliği” görevini de deruhte etti. Son yıllarda proje ekibi ile birlikte, Türkiye`nin bir çok il ve ilçesinde Ziraat Bankası finanslı ve IPARD veya Kalkınma Ajansı kaynaklı hibe yatırımlar; özel sektör ve Yerel Yönetimler için hayata geçirdi. Bu bağlamda; 7 Avrupa ülkesi, Avustralya ve ABD`de çalışmalar gerçekleştirdi.

ŞARLI: AMACIMIZ TERME’YE HİZMET
Toplantıda, Fikret Kurt’un ardından Prof. Dr. Mustafa Ali Şarlı da Ak Parti Terme Belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.
Amaçlarının Terme’ye hizmet olduğunu belirten Şarlı, “Yıllardır Terme dışındayım. Bu noktada Terme’ye yabancı olsam da ben de bu toprakların evladıyım. Yaklaşık dört yıldır Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi dekanlığı yaptım. Bu görevle de memleketime dönmüş oldum. Siyasete uzak değilim. Öğrencilik yıllarında da siyasetle iç içeydim. Siyasete ciddi atılımım da bu sayede olacak hayırlısıyla. Şu an aday adaylığı sürecindeyiz. Tüm aday adayı arkadaşlarım gibi ben de adaylığa aynı mesafedeyim. Hepimizin gayesi aday olup hakkıyla seçilip Terme’ye hizmet etmektir. Bunun haricinde de başka gayemiz olamaz. Ben de bugün sizlerin önünde aday adaylığımı resmen başlatıyorum.”dedi.

MUSTAFA ALİ ŞARLI KİMDİR?
Şarlı 1968 Terme doğumludur. Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yapan Şarlı, Doktorasını Zürih Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde, Doçentliğini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde, Profesörlüğü’nü de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tamamladı. İyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Şarlı’nın uzmanlık alanı ise Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni, Gıda Güvenliği ve Kontrolüdür.
Şarlı, evli olup 3 çocuk babasıdır.

ERTAN: NİHAİ KARARI GENEL MERKEZ VERECEK
Ak Parti İlçe Başkanı Recep Ertan, aday adaylarına başarılar dileyerek, temayül yoklamasından çıkacak sonuçların, Genel Merkeze sunulacağını değerlendirmeler sonrası kamuoyu yoklamalarının da ardından nihai kararı Genel Merkezin vereceğini söyledi.
Temayül yoklamasından çıkacak sonucun ilçemize hayırlara vesile olmasını dileyen Ertan, “On tane aday adayımız var. Ankara`dan gelen sonuç ne olursa olsun ben adaylarıma güveniyorum. Hepsinin bu görevi layıkıyla yapacaklarına da eminim.”diyerek tüm adaylara başarılar diledi.
Açılamaların ardından toplantıda bulunan diğer aday adayları hep birlikte fotoğraf çekindi. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.