Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

VOLEYBOLUN ŞAMPİYONU TİCARET (KMTAL) LİSESİ

VOLEYBOLUN ŞAMPİYONU TİCARET (KMTAL) LİSESİ

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği 'Terme Liselerarası Gençler Voleybol Turnuvası' 17 Mayıs Çarşamba günü yapılan final niteliğindeki maçlarla sona erdi.

 İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği 'Terme Liselerarası Gençler Voleybol Turnuvası' 17 Mayıs Çarşamba günü yapılan final niteliğindeki maçlarla sona erdi. Erkekler ve kızlar olmak üzere her iki kategoride de Ticaret Lisesi birinci oldu.
17 Mayıs Çarşamba günü yapılan ilk maçta Ticaret Lisesi (Karadeniz MTAL) erkek takımı Bülent Çavuşoğlu erkek takımı ile karşılaştı. İlk seti BÇAL 25-21, kinci seti de Ticaret Lisesi 25-20 alınca 1-1 beraberlik oluştu.  Üçüncü seti BÇAL 25-16, dördüncü seti de Ticaret Lisesi 30-28 alınca durum 2-2 oldu. Son seti 15-11 almayı başaran Ticaret Lisesi (KMTAL) erkeklerde turnuvanın birincisi olurken, BÇ Anadolu Lisesi ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. İlk maçta yenilen Kozluk Fen Lisesi, sonraki maçlara çıkmayınca son sırada kaldı.
Kızların şampiyonluk maçı da son derece çekişmeli geçti. Son maça kadar hem Ticaret Lisesi hem de BÇ Anadolu Lisesi rakiplerini yenmişlerdi. Bu maçı kazanan, kupayı da kazanmış olacaktı. Bu yüzden maç çok çekişmeli geçti.
İlk iki seti 25-19 ve 25-16 gibi farklı sonuçlarla alan Ticaret Lisesi, setlerde 2-0 öne geçerek büyük avantaj elde etti. Üçüncü sete sıra geldiğinde BÇAL taraftarları “Ticaretin kızları bu seti alır ve biz de evimize gideriz” diyorlardı. Fakat oyuncular öyle düşünmüyor olmalı ki sonraki iki seti BÇ Anadolu Lisesi Kız Takımı, kimsenin beklenmediği şekilde 25-15 ve25-21 alınca setlerde eşitlik oluştu: 2-2. Artık şampiyon son sette belli olacaktı.
Beşinci set denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti. İki takımın hocası da mola haklarını tam olarak kullandılar; kritik anlarda oyuna müdahale ettiler. BÇAL bir ara 10-7 öne geçtiyse de Ticaret Lisesi yaptığı atakla 10-10 beraberliği sağladı. Bundan sonra bir o taraf, bir diğer taraf sayı aldı. 13-13, 14-14, 15-15 ve 16-16 beraberlikleri yaşandı. Nihayet Ticaret Lisesi üst üste iki sayı alma başarısı gösterince seti 18-16, maçı da 3-2 kazandı. Böylece Ticaret Lisesi (KMTAL) erkeklerden sonra kızlarda da turnuvanın şampiyonu oldu. 
Şampiyon olan Ticaret Lisesini ve her iki maçı da beşinci sette kaybederek ikinciliği elde eden BÇ Anadolu Lisesini tebrik ediyoruz.