Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

YAKACAK FİYATLARI CEP YAKIYOR

YAKACAK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Terme´de kış mevsiminin iyiden iyiye hissedildiği bu günlerde vatandaşlar kışlık yakacak derdine düştü.

Havaların soğuması ve yaklaşan kış mevsimiyle birlikte Terme´de çoğu vatandaş yakacak derdine düştü. Odun, kömür ve kabuk satışları başlarken vatandaşlar yakacak fiyatların yüksek oluşundan dert yandı.
Her yıl yaklaşan kış mevsimiyle birlikte kışlık yakacak temin etme telaşına giren vatandaşlar bu sene aynı telaşı yaşamaya başladı.
Geçen yıllara göre bu yıl yakacak fiyatlarında artış olduğunu belirten satıcılar, ?Fiyatların artmasıyla birlikte bu yıl çoğu vatandaşımız kömür alamayacak gibi görünüyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımız kömüre göre fiyatları daha uygun olduğundan fındık kabuğu ve odunu tercih ediyor. Havaların soğumasıyla birlikte satışlarımızda artış oldu. Çoğu kişi yakacaklarını almadan önce fiyat araştırması yapıp öyle satın alıyor. Kışın soba yakacak olan vatandaşlarımıza tavsiyem soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olsunlar ve yakacak olarak odunu tercih etsinler. Odunun tütme, koku gibi sorunları olmadığı için zehirlenme olasılığı da yoktur.?şeklinde açıklama yaptılar.

KIŞ KAPIDA VATANDAŞ İSE
KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
Termede doğalgazın yakılır hale gelmesinin kömür satışlarına direk etki etmediğini ama ilerleyen yıllarda doğalgazın kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte etkisini hissettirmeye başlayacağını belirten Termeli satıcılar bu yıl ki yakacak fiyatlarını şu şekilde açıkladı.
Kalitesine göre bir torba kömür 21 TL - 22.50 TL, bir ton kömür yine kalitesine göre 840 TL - 900 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yine ilçemizde yakacak olarak rağbet gören fındık kabuğunun çuvalı 10 TL- 11 TL iken odunun ise tonu 500 TL´den satılıyor.