Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YARI OLİMPİK HAVUZ İNŞAATI BAŞLADI

YARI OLİMPİK HAVUZ İNŞAATI BAŞLADI

Terme´de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun yapımına başlandı. İlçede, spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmak istendiği vurgulandı.

Terme halkının hayal ettiği projeler birer birer hayata geçerken Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun inşaat çalışmaları başladı.
Havuzun içerisinde sauna, kapalı yüzme havuzu, açık otopark, izleyici terası, duş odaları, fitnes salonu ve engelli spor odaları yer alacak.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDECEK
İhale şartnamesine göre 650 takvim gününde bitirilmesi öngörülen çalışmaların çok daha kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. 8 Aralık 2016 tarihinde ihale edilerek çalışmaların başladığı havuzun inşaat alanı, ilçenin Çay Mahallesinde üniversite, ilköğretim okulu ve gençlik merkezinin bulunduğu bölgede yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda kuruluyor.

TERME´DE SPOR
YATIRIMLARI ARTIYOR
3 bin 204 metrekarelik inşaat alanına sahip projenin ilçenin önemli bir eksiğini daha giderme açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?İlçemizin dört bir yanına spor tesisleri inşa ediliyor. Terme´de geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha güvenli ve temiz ortamlarda büyümesi ve kendilerini geliştirebilmesi için ilçemizdeki oyun, spor ve sosyal alanların sayısını her geçen gün artırıyoruz. Havuz Terme´de hizmete girdiğinde ailelerimiz artık çocuklarını uzman eğitimciler nezaretindeki ´Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´na gönül rahatlığı ile göndererek yüzme öğrenmelerini sağlayabilecek" dedi.
Başkan Kul, havuz hizmetinin Terme´ye kazandırılmasından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç´a da teşekkür etti.