Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

YATIRIMLARI YERiNDE iNCELEDi

YATIRIMLARI YERiNDE iNCELEDi

İl Millî Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, eğitim yatırımlarını yerinde ince-lemek ve değerlendirmek üzere ilçemizi ziyaret etti.

Eğitim yatırımlarını yerinde incelemek ve değerlendirmek üzere ilçemizi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, ilk olarak Kaymakam Fahri Meral`i makamında ziyaret etti.
Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Yetik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu ve Vahit Duran katıldı. Toplantıda ilçemizde yapımı devam eden eğitim yatırımları ve ilçemizin eğitim alanındaki ihtiyaçları değerlendirildi. Çay Mahallesindeki 4500 metre kare arsa üzerine 20 derslikli İmam Hatip

Ortaokulu ile 12 derslikli Sağlık Meslek Lisesi bahçesine yapılması planlanan binanın protokol aşamasında olduğu inşaatların en kısa zamanda başlaması için gerekli çalışmaların titizlikle takip edildiği bildirildi.
Ayrıca Kız İmam Hatip Lisesinin müstakil hale getirilmesi için arsa tahsisinin tamamlanarak bir an önce yatırım programına alınmasına ve Terme Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine ek binanın yatırım programına alınması ve Söğütlü İlkokulu eski binasına ise özel eğitim uygulama merkezi ve özel eğitim iş uygulama okulu açılması için çalışmaların başlatılması kararı alındı. İlçe kaymakamı Fahri Meral “İl Milli Eğitim Müdürünün ziyaretlerinden ötürü çok memnun olduk, yapılmış olan ve yapılacak olan işleri, projeleri değerlendirme imkânı bulduk. Kendilerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ediyorum.” dedi.

GİRGİN, “FEN LİSESİNE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞACAĞIM”
Müdür Girgin, ikinci ziyaretini Belediye Başkanı Şenol Kul`a yaptı. Ziyarete Ak Parti ilçe başkanı Av. Ali Kılıç ve Eğitim Komisyon Başkanı İbrahim Ar da katıldı.
Yapılacak olan eğitim yatırımları ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu. Buradan Kozluk OMV Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatını yerinde incelemek için Kozluk Mahallesine giden İl Milli Eğitim Müdürü okul inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Anadolu Öğretmen Liselerinin kapandığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, okulun Fen Lisesine dönüştürülmesi için elinden geleni yapacağını ve Terme`ye Fen Lisesinin kazandırılacağını söyledi. Belediye başkanı Şenol Kul ziyaretlerinden dolayı il milli eğitim müdürüne teşekkür ederek eğitime olan desteğinin süreceğini okul bahçelerinin yeşillendirilmesi çalışmaları için ilçe milli eğitim müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapmaya hazır olduğunu söyledi.

SOĞANCI`ya TEŞEKKÜR
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Soğancılar Dinlenme Tesislerinde hayırsever Kemal Soğancı ile bir araya geldi.
Kemal Soğancı, Bahçelievler Mahallesinde Soğancı Ailesi tarafından yapımı devam eden ortaokul binasının iki ay içerisinde tamamlanarak Milli Eğitime devredileceğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Girgin, kendilerine eğitime katlılarından dolayı teşekkür etti. Müdür Girgin son olarak Söğütlü İlkokulunda açılması planlanan Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulu binasını yerinde inceleyerek ilçemizden ayrıldı.