Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

“YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Terme’de yaya geçidine kırmızı çizgiler çizildi.

    İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Terme’de yaya geçidine kırmızı çizgiler çizildi.
    Terme Kaymakamlığı tarafından ana arterler, ana caddeler, okul çevrelerindeki yaya geçitlerinde kırmızı çizgileri çizilmeye başlandı.
    Çalışmaya Kaymakam Vekilimiz Doç. Dr. Şükrü Yıldırım yanı sıra Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Emniyet mensupları da  katıldı.
    Kaymakam Vekilimiz Doç. Dr. Şükrü Yıldırım “ Türkiye genelinde 30 Mart Salı günü 12.00-15.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak devletin tüm unsurları ile “Önce Yaya Uygulaması” programı kapsamında “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir.” mottosuyla yaya geçitlerinin önemini tüm vatandaşlara ve sürücülere seferberlik duygusuyla aktarılması amaçlanmaktadır. 
    Öncelik yaya uygulaması yılın her döneminde uygulamalarımız devam etmektedir. En son 27-28-29 Mart 2021 tarihinde yaya uygulaması yapılmıştır. 
    Yaya geçitlerinin olduğu tüm ışıksız kavşak ve yollarda tüm araç sürücülerinin yayalara öncelik vermesi 2917 sayılı Karayolları Trafik Kanununca (74-A-74-B) düzenlenmiş ve yayanın öncelikli olduğu vurgulanmıştır. 
    Öncelik yaya uygulamasındaki devletin tüm unsurlarıyla birlikte vizyonumuz yaya kazalarının sıfıra indirilmesini sağlamaktır.”dedi.  Hbr: Berkan KARAPIÇAK