Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

“YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU”

“YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU”

Bakanlık tarafından ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında Terme’de de etkinlik düzenlendi.

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla bakanlık tarafından ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında Terme’de de etkinlik düzenlendi.
Ahmet Ersoy İlkokulu önünde gerçekleştirilen programa Terme Kaymakam Vekili ve Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Doğru , Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Tğm Eren Dede, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Şoförler odası Şuayip Akbulut, kurum yöneticileri ve temsilcileri ile okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İlçe protokolü, Ahmet Ersoy İlkokulu önünde “Önce yaya, Hayata saygı duruşu”, “Yaya geçitlerinde buluşuyoruz” dövizleri ve bayrakları taşıyan öğrenciler ile beraber yaya geçidinden geçiş sağladı. Ayrıca yoldan geçen taşıt sürücülerine ve öğrenci lere emniyet mensuplarınca kampanya ile ilgili broşürler dağıtıldı.
Belediye Başkanı ALi Kılıç “Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin amaçlandığı kampanya kapsamında okulumuzun önünde etkinlik düzenledik. Gayet güzel ve verimli geçen bu etkinlik sonunda verilmek istenen mesajın amacına ulaştığını düşünüyorum”dedi.