Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

YAZAR AHMET SEZGİN, İKİZCE´Yİ COŞTURDU

YAZAR AHMET SEZGİN, İKİZCE´Yİ COŞTURDU

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; 15 Mart Cuma günü Ordu/ İkizce Anadolu Lisesinde öğrencilere "Mehmet Akif´i ve İstiklal Marşımızı Anlamak" konulu bir konferans verirken İkizce Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla bütün ortaokul öğretmenlerine de "Aşk M

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; 15 Mart Cuma günü Ordu/ İkizce Anadolu Lisesinde öğrencilere "Mehmet Akif´i ve İstiklal Marşımızı Anlamak" konulu bir konferans verirken İkizce Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla bütün ortaokul öğretmenlerine de "Aşk Medeniyetine Yolculuk" konulu bir konferans verdi.
Ahmet Sezgin, İkizce Anadolu Lisesinde öğrenci ve öğretmenlere hitaben verdiği konferansta Mehmet Akif´in çileli ve mücadele dolu hayatından, örnek şahsiyeti ve eserlerinden bahsetti. İstiklal Marşı ve bayrağımızın anlamından söz etti. Çok duygulu sahneler yaşandı.Konferans sonrası öğrenci ve öğretmenlere ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli deneme kitabını imzalayıp sohbet etti.
İkizce Milli Eğitim Müdürlüğünün "Öğretmen Akademisi" projesi çerçevesinde aynı gün İkizce İmam-Hatip Lisesinde öğretmenlere de hitap eden yazarımız Ahmet Sezgin, Türk-İslam medeniyetimiz, kadim kültürümüz ve ruh kökümüzle aşk medeniyetinin manevi kodlarından bahsetti.
İkizce Milli Eğitim Müdürü Aykut Fidan, konferans sonunda yaptığı konuşmada Ahmet Sezgin´in ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli eserini okuyup çok etkilendiğini, ortaokul öğretmenlerine aynı konuda verdiği konferansın da çok faydalı olduğunu ifade ederek Prof. Dr. Halil İnalcık´ın "Tarihe Düşülen Notlar" isimli iki ciltlik eserini hediye ederek yazarımıza teşekkür etti.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin: ?Taşrada ?Asım´ın nesli´ olmaya namzet yüreklere dokunmak benim için çok anlamlı ve unutulmazdı.Sevgili öğrencilerle değerli meslektaşlarımıza hitap etmek üzere bizi konferanslara davet edip en güzel güzel şekilde ağırlayan İkizce Anadolu Lisesi Müdürü İsa Güney ile İkizce Milli Eğitim Müdürü Aykut Fidan Hocama; bizi yürekten dinleyen değerli meslektaşlarımızla gençlerimize çok teşekkür ederim.? dedi.