Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

YAZAR AHMET SEZGİN´DEN ?OKUMA-YAZMA BİLİNCİ?

YAZAR AHMET SEZGİN´DEN  ?OKUMA-YAZMA BİLİNCİ?

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 11 Nisan Çarşamba günü Ünye Çakırtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci ve öğretmenlerine ?Okuma ve Yazma Bilinci? konulu bir seminer verdi.


Ahmet Sezgin, öğretmen ve öğrencilerin büyük bir heyecanla dinledikleri seminerde şöyle dedi: ?Bazı insanlar, hakiki okumadan uzaklaştıkça milletin ve tabiatın canına okuyor.
Mevlâna´nın dediği gibi "pergel" gibi insan olmalıyız. Önce kendi değerlerimizi, klasiklerimizi okumalıyız, sonra Doğu klasiklerini sonra da batı klasiklerini, diğerlerini okumamız gerekir.?
Şair-yazar Ahmet Sezgin; öğrencilerin isteği üzerine "Zulmü Alkışlayamam", "Sakarya Türküsü", "Fetih Marşı" şiirlerini okudu. Salonda büyük bir coşku yaşandı.
Gazetemiz yazarı da olan Ahmet Sezgin, seminer sonunda ?Öğretmenimle Birlikte Okuyorum Projesi? çerçevesinde ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli kitabını okuyup dereceye giren öğrencilere kitabını imzaladı.
M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin: ?Okul Müdürü Tuncar Öztürk başta olmak üzere üniversite yıllarından sınıf arkadaşım, Edebiyat Öğretmeni Veysel Aydın; Müdür Yardımcısı Sabri Çıraklı ile Edebiyat Öğretmeni Filiz Tahmaz´ın misafirperverlikleri; Şair-Yazar Zeki Ordu ile Eğitimci Hüseyin Dikici Hocamın bizim için okula gelmeleri benim için çok anlamlıydı.
Hepsinden Allah razı olsun. Bizi yürekten dinleyen, alkışlayan, kitabımızı okuyan Asım´ın nesli gençlere de çok teşekkür ederim.? dedi.