Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YAZAR RAHMİ ÖZEN, FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE

YAZAR RAHMİ ÖZEN, FATİH ANADOLU LİSESİ´NDE

Termeli yazarlardan Baha Rahmi Özen, Terme Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.

?İlçemizi Seviyorum, Yazarlarımızı Tanıyorum? projesi kapsamında, Kütüphanecilik Kulübü Öğretmenleri Seyfi Günaçtı ve Hakan Öztürk tarafından düzenlenen proğram 9 Mart Çarşamba günü uygulandı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran´ın da hazır bulunduğu proğramda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı, toplanma alanında bulunan öğrencilere Yazar B. Rahmi Özen´i tanıttı. Seyfi Günaçtı yaptığı konuşmada, ?Terme´nin Karacalı Köyü´nde doğan Rahmi Özen, 1976 yılında Samsun Eğitim Enstitüsü´nü bitirmiştir. Yazmaya daha ortaokul yıllarında başlayan yazarımız, lise son sınıftayken ´Zulmetten Nura Doğru´ isimli tiyatro eseriyle yazı hayatına atılmıştır. Bugüne kadar yayınlanan 30 eserinden 19 tanesi, başta Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı olmak üzere belediyeler ve çeşitli kuruluşlar tarafından ödüle layık görülmüştür. Romanlarından ´Depreli Hasan´ ve ´Hekimoğlu Efsanesi´nde anlatılan olayların bir bölümü Terme´de geçmektedir? dedi.

Öğrencilere seslenen Rahmi Özen de, ?Sizler, 18 Mart´ın ruhunu idrak eden bir nesilsiniz. Sizler, huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı kale gibi duracak sağlam bir nesilsiniz!? diyerek şiirinden bir bölüm okudu:
?Deniz senin, ırmak senin, dere senin, göl senin.
Ovalarda, yaylalarda yürünecek yol senin.
Meraklanma, bülbül gibi anlaşırız yiğidim,
Ağızlarda ak süt gibi emiştiğim dil senin!?
Şube Müdürü Vahit Duran´ın, Rahmi Özen´e çiçek takdiminden sonra yazar 11B sınıfında öğrencilerle sohbet etti. Proğramın öğleden sonraki bölümünde Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, okul kütüphanesinde R. Özen´in kitaplarından oluşan sergiyi gezdiler ve seçtikleri kitapları Rahmi Özen´e imzalattılar.
Öğrenciler, ?Bugüne kadar adını bile bilmediğimiz bir yazarla tanışmaktan çok mutlu olduk. Çoğu yarışmada ödül kazanmış 30 eserin sahibi olan Rahmi Özen´in Termeli oluşundan dolayı gurur duyduk? dediler.