Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

YAZAR CELAL DEMİR, TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP LİSESİNDE

YAZAR CELAL DEMİR, TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP LİSESİNDE

Termeli Şair-Yazar Celal Demir, 12 Mayıs Cuma günü Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle sohbet edip kitaplarını imzaladı.

 “Düşler Gibisin", "Dersimli Bir Kız Sevdim", "Baykuş Geçidi" isimli romanlarıyla "Sele Düştü" isimli şiir kitabını 100 civarındaki öğrenciye hediye eden Celal Demir;  okul konferans salonunda  okuma, yazma, kitap ve kültür konularında  söyleşide bulundu. Okuma ve yazma yolculuğundan bahsederek öğrencilere düzenli ve bilinçli okumalarını ve her gün bir cümle de olsa yazmalarını tavsiye etti. 
"Düşler Gibisin" isimli ilk romanını 19 yaşında ücretli öğretmenlik yaptığı Bulgurlu köyünde yaşadıklarından esinlenerek yazdığını, "Baykuş Geçidi" isimli romanının ise kendi sülalesinin hikâyesi olduğunu ifade etti. 
Yazar Celal Demir, Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine yaptığı sohbet hakkında çeşitli sorular sorarak bilenlere çeşitli kitaplar hediye etti.
Celal Demir, "15 Temmuz Gecesi" isimli şiirini okudu, öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Okul Müdürü Mehmet Türkan, program sonunda Yazar Celal Demir'e teşekkür belgesi takdim ederken öğrenciler de bir buket çiçek verdiler. 
Celal Demir'i okullarına davet ederek programın sunuculuğunu da yapan Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin: "Çok değerli Şair-Yazar Celal Demir ağabeye bu zevkli, heyecanlı ve hayırlı etkinlikten dolayı çok teşekkür ederim. Rabbim, nice güzel eserler vermeyi nasip eylesin. Yüreğine, diline sağlık..." dedi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK