Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YAZARIMIZ AHMET SEZGİN, TRT RADYOSU VE SAMSUN BELEDİYE TV'DE KONUŞTU

YAZARIMIZ AHMET SEZGİN, TRT RADYOSU VE  SAMSUN BELEDİYE TV

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, TRT Erzurum Radyosunda ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Televizyonunda dil, kültür üzerine konuştu.

    Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, TRT Erzurum Radyosunda ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Televizyonunda dil, kültür üzerine konuştu. 
    TRT Erzurum Radyosu "Doğunun Sesi" isimli programda 17 Mayıs Pazartesi saat 11.30'da "Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız" hakkında konuşan yazarımız Ahmet Sezgin, dilimizin tarihi, önemi, zenginliği, meseleleri hakkında bilgi verdi.     
    "Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız" isimli kitabının hazırlanma sureci, amacından söz ederek eserin bölümleri ve dil şuuru üzerinde durdu. Eğitimci-Yazar-Şair Ahmet Sezgin, Samsun'da SBB TV'de "Renk Ahenk" isimli kültür-sanat programında Nur Betül Aras ile de 19 Mayıs Perşembe günü bir söyleşi gerçekleştirdi. 
    Ahmet Sezgin:"Samsun Büyükşehir Belediyesi Televizyonu adına gerçekleştirilen Renk Ahenk programında Sunucu-Yazar Nur Betül Aras Hanım ile Samsun'da Bandırma Gemisi Müzesi yanında özel bir günde, güzel bir havada güzel bir sohbet yaptık . Edebiyat, şiir, yazma, eğitim, gençlik, dil, kültür üzerine faydalı ve zevkli bir söyleşi oldu. Bir şiirimi okudum ayrıca. Program, pazar akşamı yutup üzerinden yayımlandı.
    Program sonunda Nur Betül Hanıma kitaplarımdan bazılarını imzalayıp hediye ettim. Samsun Büyükşehir Belediyesine, Nur Betül Hanıma çok teşekkür ederim." dedi.
    Biz de Bilgi Gazetesi olarak çok değerli yazarımızı, Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK