Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

YAZARIMIZ FATSA FEN LiSESiNDE

YAZARIMIZ FATSA FEN LiSESiNDE

Fatsa Fen Lisesi, kariyer günleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği programa yazarlarımızdan, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık`ı misafir etti.

Yılmaz İmanlık 23 Aralık Salı günü Fatsa Fen Lisesinde ‘Solmayan Hayaller Ressamı’ ve ‘Ballı Yumurta’ isimli hikaye kitaplarını imzaladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Ocak, öğrencilere projenin amaçlarını anlattı.

Daha sonra Okul Müdürü Şenol Yılmaz, okur-yazar buluşmalarının öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında, kitapları sevmesinde, okudukları kitabın yazarıyla sohbet etmesinde ve sorular sormasında ne kadar etkili olduğunu anlattı.
Kitap okuma ve yazarlık üzerine öğrencilerle sohbet eden Yılmaz İmanlık`a öğrenciler kitapları hakkındaki soruların yanı sıra yazarlıkla ilgili de sorular sordular. Sohbetin ardından yazarımız kitaplarını imzaladı.

Yılmaz İmanlık, “Böyle güzel bir etkinlik düzenlenmesinde Okul Müdürü Şenol Yılmaz başta olmak üzere, Edebiyat Öğretmeni Mustafa Ocak ile tüm idareci, öğretmen ve bu salonu doldurup böyle sosyal bir etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür ediyorum. Okullarda bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, öğrencilerin okudukları kitapların yazarını tanıması, ona sorular sorması okuma kültürü açısından son derece önemlidir. Fatsa Fen Lisesi bu tür etkinlikler konusunda örnek bir lisedir.” dedi.