Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

YAZARIMIZA BAŞARI VE ONUR ÖDÜLÜ

YAZARIMIZA BAŞARI  VE ONUR ÖDÜLÜ

Sultan Özateş`in projesi ile "Hatsan Oskar Ödülleri" kültür sanat ve eğitim alanında sahiplerini bulurken yazarımız Yılmaz İmanlık da başarı ve onur ödülüne layık görüldü.

Ankara Başkent Öğretmenevi, 26 Ocak 2014`te büyük buluşmaya ev sahipliği yaptı. Bu buluşmada 688 şair, yazar, ressam, tasarımcı, fotoğraf, hat, kat`ı sanatı ustaları, folklor gurupları olan okullar, basın medya mensupları, TV ve radyo program yapımcısı ve sunucuları, kitapları olan kalemler, ev hanımları, öğretmen ve öğrenciler bir araya gelerek eserlerini, yeteneklerini sergilediler. “1.Uluslararası Şair Bakışlı Kalemler Antolojisi” Şair Sultan Özateş`in koordinatörlü-ğünde 1000 adet basılarak edebiyat dünyasına kazandırıldı.

Türkiye`de bir ilk olma özelliği taşıyan ve beş buçuk saat süren uluslararası eğitim kültür sanat ödülleri, Ankara`da sahiplerini buldu! İlklere ve orijinal projelere imza atan Sultan Özateş, en uzun süren ödül törenini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Fransa, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Yemen, Almanya, Amerika, Romanya, Moskova, Kıbrıs, Irak, Batı Trakya `da yaşayan Türk sanatçılarımız Türkiye`ye gelerek sanatın sesinde dünyaya barış mesajı verip birlik ve beraberliğe çağrıda bulundular.
1.Ankara Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında düzenlenen ödül töreni ve imza günü etkinliklerinde gazetemiz yazarı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık`a, sanat ve edebiyata katkılarından dolayı başarı ve onur ödülü verildi.

Programa katılan şairler, yazarımızın da editörlerinden biri olduğu “Şair Bakışlı Kalemler Antolojisi”nde bir araya geldi. Programda ayrıca Yılmaz İmanlık, Solmayan Hayaller Ressamı isimli hikâye kitabını imzaladı.
Yılmaz İmanlık proje hakkında şunları söyledi: “Böyle uluslararası bir projeye davet edildiğim için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Benim için en güzel ödül, projenin mimarı Sultan Özateş hocamı tanımak oldu. Ayrıca Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerinden birçok şair bakışlı yürek tanımak bu ödülü taçlandırdı. Bu projeyle hiçbir şeyim imkânsız olmadığını gördüm. Bir insanın istediğinde neler başarabileceğini Sultan Hocamın gözlerinde gördüm.

Buradaki insanların çoğu daha önce birbirini hiç görmedi. Sadece internet üzerinden tanıştık. Buraya geldiğimizde hiç yabancılık çekmedik. Sanki hepimiz kırk yıllık bir aile gibiydik. Bir ailenin tüm üyeleri kadar sıcak, samimi, doğal…Şimdi nereye gidersek gidelim, çaylarımızı yudumlarken sohbet edebileceğimiz dostlarımız var. Bizim için ne büyük bir mutluluk.

Şair Bakışlı Kalemler Antolojisi`nde bulunmak, eserin hazırlanma aşamasında editörlük yapmak benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Bu projenin bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra eserleriyle fark yaratan yüreklerle daha nice projelerde birlikte olacağımızı düşünüyorum. İyi ki onları tanıdım…”

Biz de Bilgi ailesi olarak yazarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.