Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YAZARLAR OKULLARDA PROJESİNDE TERME´DEN İKİ ÖĞRENCİ

YAZARLAR OKULLARDA PROJESİNDE TERME´DEN İKİ ÖĞRENCİ

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Yazarlar Okullarda projesi kapsamında bastırılan ?55 Öğrenci 55 Hikaye? adlı kitaba iki öğrencimiz girmeyi başardı.

Terme Darüşşifa MTAL öğrencisi Merve Alıcı ile Terme Karadeniz MTAL öğrencisi Nuray Güneş eserleriyle 55 hikaye arasına girdi.
Öğrencilerimize onların ilgisini çekebilecek ders dışı etkinlik imkânı sunmak, öğrencilerimizin edebi ve estetik ürünler meydana getirmesini teşvik etmek, öğrencilerimizin edebiyata ve sanata olan ilgilerini arttırmak, öğrencilerimizin yazma konusundaki tereddütlerini ortadan kaldırmak, kendilerini düzenli ve sağlam bir şekilde ifade edebilmelerini sağlamak, ülkemizdeki edebiyat ve sanat alanında yeni bir nefes oluşmasına katkıda bulunmak, öğrencilerimizin yazdıkları hikâyeler neticesinde düzenlenecek yarışma sonrası dereceye giren hikâyeleri bastırmak amacıyla başlatılan ?Yazarlar Okulda (Okullar Yazarlarını Keşfediyor)? projesi ödül töreni Samsun Fatma Çavuş MTAL´de gerçekleştirildi.
Proje ile lise kademesindeki okullarımızda yazarlık atölyeleri kurularak öğrencilerin kendilerini ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması hedefleniyor.
Projeye il genelindeki liselerimizden 245 hikâye katıldı. 19 Mayıs Üniversitesinden akademisyenlerin de olduğu seçici kurul tarafından belirlenen 55 hikâye kitaplaştırıldı. Değerlendirme sonucu ilk üçe giren hikâye yazarı öğrencilere ve öğretmenlerine ödülleri İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından verildi.