Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

YAZARLARIMIZ KÜLTÜR SANAT ÇALIŞTAYINDA

YAZARLARIMIZ KÜLTÜR SANAT ÇALIŞTAYINDA

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-21-22 Ekim 2023 tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı salonda düzenlenen Kültür Sanat çalıştayına yazarlarımız Baha Rahmi Özen ile Yılmaz İmanlık da katıldı.

 Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-21-22 Ekim 2023  tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı salonda düzenlenen Kültür Sanat çalıştayına yazarlarımız Baha Rahmi Özen ile Yılmaz İmanlık da katıldı.
Profesör Doktor Şahin Köktürk'ün moderatörlüğünde "şehir ve yazılı kültür" temasının konuşulduğu masada yazarlarımız da düşüncelerini dile getirdi.
Baha Rahmi Özen Samsun'da bir kültürevi gerekli olduğunu, kitap basımında belediyelerin daha fazla destek olmasını, kitap fuarlarının belediyeler tarafından organize edilmesi durumunda daha faydalı olacağını kitapların okura daha ucuz ve kolay ulaşacağını belirtti. 
Fuarlarda Samsunlu yazarların isimlerinin afişlerde yer almasını ve yazarlara gereken önemin verilmesini istedi.
Yılmaz İmanlık da genelde Samsun, özelde Terme konusunda görüşlerini dile getirdi. Terme'de kökleşmiş bir yazar kadrosu olduğunu, birlikte Bilgi Pınarı dergisini çıkardıklarını, bu dergilerin bir şehrin tanıtımında çok önemli olduğunu vurgularken dergilerin  devamlılığının sağlanmasının gerekli olduğunu belirtti.  
Özellikle Baha Rahmi Özen'in kaleme aldığı Depreli Hasan romanının santim santim Terme'yi anlattığını ve herkesin okuması gerektiğini vurguladı. Terme'de bir kültürevinin yapıldığını, burada çeşitli etkinkiklerin hayata geçirileceğini belirtti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çalıştay programının çok güzel ve verimli bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyerek “Ülkemizin sanat ve kültür alanındaki en önemli isimlerini Samsun’da misafir ediyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ ana temasında çok önemli konular katılımcılarımız tarafından konuşuluyor, fikirler ve bilgiler paylaşılıyor. Organizasyonumuzun kentimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle kültür ve sanat alanında düzenlediğimiz öncü organizasyonlardan birini daha başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Samsun, kültür ve sanatın kabinin attığı bir kent. ‘Türkiye Yüzyılı’nda’ bu alanda ülkemizin parlayan kentlerinden biri olmaya devam edecek” dedi.  Hbr: Berkan KARAPIÇAK