Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

YAZARLARIMIZ, SAYDER İFTAR TOPLANTISINDAYDI

YAZARLARIMIZ, SAYDER İFTAR TOPLANTISINDAYDI

Gazetemiz yazarlarından eğitimci-şair Ahmet Sezgin ve Eğitimci-Şair Yılmaz İmanlık, 17 Temmuz Perşembe akşamı Samsun Yazarlar Derneği tarafından geleneksel hale getirilen iftar toplantısına katıldılar.

Geniş bir katılım ve ilginin olduğu toplantıya yazarlarımızın dışında Prof. Dr. Celal Tarakçı, Doç. Dr. Harun Yıldız, Araştırmacı Yazar-Şair Ali Kayıkçı, Gazeteci-Yazar Osman Kara, Yazar Ahmet Seven, Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Civan Çelik, Eğitimci-Yazar Gülten Subaşı, Şair Nermin Eker gibi birçok tanınmış yazar-şair katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Samsun Yazarlar Derneği Başkanı İsa Abanoz: "Samsunlu yazar, sanatçı ve şairler olarak sık sık bir araya gelip istişareler yapmaktayız. Biz güçlü bir aileyiz. 2005`te kurulan, gündemi takip eden değil, gündemi belirleyen, 70 üyesi olan güçlü bir derneğiz. Bu mübarek gün ve gecelerde dahi durmayan katil İsrail`i Gazze`ye yaptığı kara saldırısından dolayı telin ediyoruz.” dedi.

Ahmet Sezgin ve Yılmaz İmanlık`a 19 Mayıs Üniversitesi`nde hocalık da yapan Prof. Dr. Celal Tarakçı: “Müslümanların dünyanın dört bir yanında çektiği ızdırapları düşününce yüreğimiz yanıyor. Burada sağladığımız birliktelikten dolayı mutluyuz, yüzümüzde gülümseme var. Ama televizyonları açtığımızda gördüğümüz manzara çok farklı. Bu farklı manzarayı dünya benimsiyor. İki yüz senedir girmeye çalıştığımız medeniyetin mensupları bu zulmü yapıyor. Anlayamıyorum biz neden onlara katılmak istiyoruz?” diye konuştu.

Birçok şair-yazarın şiir okuduğu gecede yazarımız Eğitimci-Şair Ahmet Sezgin`in okuduğu “Sakarya Türküsü” isimli şiir, salonda bulunan davetlilerden büyük ilgi gördü.

İsa Abanoz; davete katılanlara, emek verenlere, duyarlı şiirleriyle geceye renk katanlara teşekkür etti. Çayların içildiği, sohbetlerin edildiği gece toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.