Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

YENİ İMAR PLANI ASKIDA

YENİ İMAR PLANI ASKIDA

Terme Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nden geçtikten sonra bir ay süreyle askıya çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli imar planına uygun olarak Terme Belediyesi tarafından yaptırılan yeni 1/1000 ölçekli Terme Şehir içi revizyon ve yeni imar alanları planı askıya çıkarıldı.
İlçede inşaat alanında bazı sorunlara neden olması nedeniyle hazırlanan yeni planda, sosyal ve kültürel alanlar, toplu konut alanları, kuzey ve güney ekseninde kenti çevreleyen yol projesi olması da dikkat çekiyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi´nin 12.11.2017 tarihli kararı ile onaylanan şehrin revizyon planları, halkın bilgilendirilmesi için Terme Belediyesi´nin 5.katında 30 gün boyunca sergilenecek.
Parsel malikleri, askıda kalacak planlara ilişkin itirazlarını Terme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yazılı olarak yapabilecek. Ayrıca yeni plan yüksek çözünürlüklü olarak, Belediyenin resmi sitesi olan ?www.terme.bel tr? adresindeki ?ana sayfanın? alt kısmında da paylaşıldı.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, şehrin konut, mülkiyet ve ulaşım sorunları için yeni bir yapılanmaya duyulan ihtiyacın karşılanması adına hazırlanan yeni planın, Terme´nin daha yaşanabilir düzenli bir kent olabilmesi amacına hizmet edeceğini belirtti. Başkan Kul, ilan edilen planın itiraz süresi sonunda kesinleşeceğini de dile getirdi.