Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YENİ TEKNE İLE SİMENİT´TEN KARADENİZ´E

YENİ TEKNE İLE SİMENİT´TEN KARADENİZ´E

Terme´yi tanıtmak ve ilçeye bir şeyler katmak amacıyla yola çıkan ?Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği´ bir konuya daha el attı.

Bir süre önce ilçenin turistik yörelerinden Simenit Gölünü ziyaretçilere gezdirmek amacıyla oniki kişilik tekne yaptıran yönetim, geçen hafta sonu üyeleri ile birlikte ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdi.
Başkan İsa Baş ve üyeler Ali Rıza Ultav, Hasan Özdemir, Meliha Uzun, Mehmet Aksuoğlu, Seyfi Günaçtı ve Can Işıkman´dan oluşan ekip ilk durak Gölyazı Köyü Balkamlı Mevkisinde Sezai Duman´ın yeni faaliyete geçen tesislerinde, gölde yüzen ördekleri seyrederek nefis bir kahvaltı yaptı. Bu arada sofraya konulan farklı bir börek çok beğenildi ve Meliha Uzun ona hemen bir isim buldu: Simenita Böreği.
Kahvaltıdan sonra Akgöl kıyısına gidildi. Önce emniyet tedbiri olarak herkes can yeleklerini giydi. Sonra ekip, yeni yaptırılan teknedeki yerlerini aldılar ve kaptan eşliğinde test sürüşünü gerçekleştirdiler. Akgöl´den Timsah kanalını takip ederek Simenit Gölü´ne geçtiler. Bu sırada muhteşem manzarayı kaçırmamak için herkes cep telefonlarına sarıldı.
Kırk beş dakikalık tekne yolculuğundan sonra Karadeniz Sahiline çıkan ekip, bir süre deniz kenarında yürüdü. Sonra tekneye binerek aynı yoldan geriye döndüler. Timsah Kanalı geçilirken bir balığın tekneye atlaması, teknede ilginç anların yaşanmasına sebep oldu. Durum, Meliha Uzun tarafından anında görüntülendi.
Dernek Başkanı İsa Baş, ?Gölü gezecek olan ziyaretçilerden önce tekneyi kendimiz denemek istedik. Başarılı ve emniyetli bir yolculuk oldu. Ustamız Erol Akdoğan gayet kullanışlı bir tekne yapmış. Kendisine teşekkür ediyorum.
Teknemiz 12 kişi alıyor. Artık aynı anda daha fazla kişiye hizmet sunabileceğiz. Herkesi, Akgöl ve Simenit Gölü´nde tekne gezintisi yapmaya ve bu güzelliği görmeye davet ediyorum. İstekliler, bana ve diğer yönetim kurulu üyelerine başvurabilirler. Ayrıca deneme sürüşüne katılan ve birlikte güzel bir gün geçirmemize vesile olan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum? dedi. Haber: Seyfi Günaçtı