Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

YENİ KADASTRO ÇALIŞMALARI HAKKINDA KÖY MUHTARLARINA BRİFİNG VERİLDİ

YENİ KADASTRO ÇALIŞMALARI HAKKINDA  KÖY MUHTARLARINA BRİFİNG VERİLDİ

Özel İdare Toplantı Salonu?nda muhtarlarla bir araya gelen Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Malkoç, yeni düzenleme ile eski kadastroların güncellenmesi ve yenilenmesi çalışmalarının yılbaşından sonra başlayacağını belirterek yapılacak olan çalışmalar hakkın

Özel İdare Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya gelen Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Malkoç, yeni düzenleme ile eski kadastroların güncellenmesi ve yenilenmesi çalışmalarının yılbaşından sonra başlayacağını belirterek yapılacak olan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi. Muhtarların sorularını da cevaplayan Malkoç, yapılacak olan çalışma ile eski kadastro yanlışlıklarının ortadan kalkacağını ve ellerinde güncel, son teknoloji aletlerle ölçümleri yapılmış parseller çıkacağını söyledi.

Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Malkoç, “3402 sayılı Kadastro Kanununun 22-A maddesi gereği uygulama (yenileme) çalışması yapılacağını belirtti. Yapılacak çalışma ile de Terme de bulunan 42 Köy ve 10 Mahalle olmak üzere toplam 52 birimden oluşan bir alanda çalışma yapılacağını belirtti. Yapılacak olan çalışmalar ile her parselin eski kadastroları güncellenip yeni veriler ile sisteme aktarılacağı aktardı”. Malkoç, köy muhtarlarının ve bilirkişilerin çalışma yapan ekiplere yardımcı olmasını istedi.

Daha sonra köy muhtarlarının sorularını cevaplayan Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Malkoç, bu bir yeni parsel ölçümü değil eski mevcut parsel ve alanların güncelleme çalışmasıdır şeklinde sorulara cevap vererek hukiki süreci devam eden arazi ve arsalar üzerinde de her hangi bir işlem yamayacaklarını belirtti. Ellerinde bulunan verilere göre köy boşlukları ve mera alanlarının da tekrardan sınırının belirleneceğini aktardı. Bilgilendirme toplantısı soru cevap şeklinde devam etti. Çalışmalara 2014 yılı itibari ile başlanacağı bildirildi.