Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

YENİ VALİ İBRAHİM ŞAHİN

YENİ VALİ İBRAHİM ŞAHİN

Resmi Gazetede yayımlanan Valiler kararnamesiyle Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır`a Vali olarak atanırken, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Samsun`a vali olarak atandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a sunduğu yeni valiler ve müsteşarlar kararnamesine göre; Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç merkeze alınırken, Samsun Valisi Hüsayin Aksoy Diyarbakır Valisi olarak atandı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Samsun Valisi olarak atandı.

Samsun`a atanan İbrahim Şahin`in Özgeçimişi ise şöyle:
1962 yılında Amasya`da doğdu. 1982 yılında Ankara Hukuk Fakültesi`nde lisans eğitimine başlayan ve 1986 yılında mezun olan Şahin, mesleki bilgi ve deneyimini geliştirmek, İngiliz İdari Sistemi üzerinde çalışmalar yapmak üzere bir süre İngiltere`de bulundu. Şahin, 1990 yılında sırasıyla Samsun,
Konya, Kars, Bitlis ve Kastamonu`ya bağlı ilçelerde kaymakamlık yaptı, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. Şahin, kısa süre sonra İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi`nde Sekreterya Başkanlığı görevine getirildi.58. Hükümetle birlikte Ulaştırma Bakanlığı`nda görev alan Şahin, bir süre Bakan Danışmanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürlüğü`ne atandı. Şahin, PTT`de gerçekleştirdiği kurumsal değişim ve yenilenme çalışmalarının yanı sıra PTT Bank Projesi`nden dolayı "2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödülü"ne layık görüldü.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı`na Nisan 2005`te atanan Şahin, Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürüyordü. "Kamu reformu" ve "e-devlet" projelerinde deneyim ve donanıma sahip olan Şahin`in "kriz yönetimi" konusunda makaleleri de bulunuyor.

Şahin, 2003`ten bu yana, başta elektronik haberleşme olmak üzere, Türkiye`deki bilişim ve iletişim alanında gerçekleştirilen projelerin tamamında aktif olarak yer aldı. Evli, bir çocuk babası olan İbrahim Şahin, İngilizce biliyor.