Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?YERLİ MALI YURDUN MALI? DEDİLER KUTLAMA YAPTILAR

?YERLİ MALI YURDUN MALI?  DEDİLER KUTLAMA YAPTILAR

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ?Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası? Fatih Anadolu Lisesi´nde yoğun bir proğramla kutlanıyor.

İlk olarak 10B sınıfının başlattığı proğramı sonraki günlerde 10A, 11C, 12A ve 12C sınıfları devam ettirdiler. Hafta dolayısıyla öğrenciler evlerinde bizzat kendilerinin yaptığı veya ailelerine yaptırdıkları gıda maddelerini okula getirerek arkadaşları ile paylaşmanın ve birlikte hareket etmenin güzelliğini yaşıyorlar.
Yaş pastadan poğaçaya, patates tatlısından sigara böreğine, çeşit çeşit tatlılardan mantıya kadar Türk mutfağının hemen bütün ürünlerini sofrada görmek mümkün olabiliyor. Öğrenciler sınıftaki proğrama öğretmenleri davet ettikleri gibi, bazen öğretmenler odasındaki masayı donattıkları da oluyor. Öğrencilerde yerli malı kullanma bilincini geliştiren bu etkinliklere öğretmenler de ilgi gösteriyor.
Öğrencilerin davetine katılan öğretmenlerden Seyfi Günaçtı, ?Bu etkinliklerle öğrenciler paylaşmayı ve birlikte hareket etmeyi öğreniyorlar. Bu tür etkinlikler aynı zamanda kaynaşmaya da katkıda bulunuyor. Ancak bu, gıda maddeleri ile sınırlı kalmayıp ihtiyaç duyduğumuz diğer ürünleri de kendimizin üretmesine vesile olmalıdır. İşte o zaman gerçek amacına ulaşmış olacaktır? dedi.