Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

YETER! PROJE BiTSiN YATIRIM BAŞLASIN

YETER! PROJE BiTSiN YATIRIM BAŞLASIN

Samsun-Ordu Karayolu üzeri, eski otogar mevkiinde bulunan, ölümlü kazalardan dolayı Termeliler tarafından ?ölüm kavşağı? olarak adlandırılan kavşak için vatandaşlar 1462 gündür çözüm bekliyor.

Her gün 25 bin aracın geçtiği, özellikle bayramlar öncesi araç sayısının daha da arttığı Terme´de, ölümlü kazaların yaşandığı halk arasında ?Ölüm kavşağı? olarak adlandırılan eski otogar kavşağında, kavşak düzenleme çalışmasının yılan hikayesine dönmesi vatandaşları huzursuz ediyor.

HÂLÂ GEREKEN ÇALIŞMA TAMAMLANMADI
8 Nisan 2015 tarihinde meydana gelen kazada Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu öğrencilerini taşıyan servis otobüsünün kavşağı geçişi esnasında kırmızı ışık ihlali yapan Gürcistan plakalı tırın çarpışması sonucu 21 öğrenci yaralanmış ve Kerem Kökten isimli öğrenci ise hayatını yitirmişti.
Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala gerekli çalışmalar tamamlanmadı.

?DEVLET ADINA VERDİĞİ SÖZÜN TAKİPÇİSİ OLMADI?
Kazayı haber alan Samsun´un eski Valisi İbrahim Şahin o dönem, yaralı yavrulara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletmiş kazada hayatını kaybeden Kerem Kökten´in babası Mustafa Kökten´e taziyede bulunmuştu.
Eski vali Şahin, yaptığı ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti ve devleti adına bu kavşağın yapılacağına, yapılacak kavşağa da Kerem Kökten´in adının verileceğine dair söz vermişti. Fakat bu kavşağın düzenlemesi için gerekli çalışmaları hakkıyla yapmadı. Kavşak sorunu dört yıldır devam ediyor.

?DEVLET BABA DURMASIN ANA BABALAR YANMASIN?
Termeli vatandaşlar, Samsun Valisi Osman Kaymak´tan, hükümetimiz ve devletimiz adına dört yıl önce verilen bu sözün biran önce tutulmasını istedi.
Terme Kent Konseyi tarafından 12 Eylül 2017 tarihinde başlatılan çalışmalar sonucunda, Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Terme şehir geçişi eski otogar kavşağı farklı seviyeli kavşak projesi yapılması, etüt ve proje ihalesi 4 Temmuz 2018 tarihinde yapılmış olup proje yapım süreci hala devam etmektedir.
Termeliler projenin ivedi olarak bitirilerek, devlet yatırım programına alınmasını ve kavşağın yapılmasını bekliyor.