Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YETER ARTIK: HASTANE KAVŞAĞI CAN ALDI

YETER ARTIK: HASTANE KAVŞAĞI CAN ALDI

Terme Samsun-Ordu karayolu üzerinde bulunan Terme Devlet Hastanesi kavşağından karşıya geçmek isteyen 43 yaşındaki Ayten Özer motosikletin çarpmasıyla hayatını kaybetti.

        
        Edinilen bilgiye göre kaza; 11 Eylül Çarşamba günü Saat: 13.00 sularında meydana geldi. 
    U.D.'nin kullandığı 55 KT 289 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmek isteyen Ayten Özer'e çarptı. 
    Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Özer’i gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından Özer'in  olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.  
    Kazada yaşamını yitiren Özer'in cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü U.D. ise gözaltına alındı. 
    Yaşanan kazanın ardından Halk dilinde ‘Ölüm Kavşağı’ olarak adlandırılan kavşakta, kazalara tepki gösteren çevredeki vatandaşlar yolu trafiğe kapayarak eylem yaptılar.     
    Kavşakta sinyalizasyon sistemi ve üst geçit olmamasına tepki gösteren vatandaşlar, “ Daha kaç can vermemiz gerekiyor neden bu kavşağa bir çözüm bulunmuyor. Neden hala önlem alınmıyor. Yaklaşık her gün bu  kavşakta kaza meydan geliyor. Yetkililer bu durumu görmüyor mu ne duruyorlar hala neden bir çözüm bulmuyorlar.” diye tepki gösterdiler.  
    Olay yerine gelen Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ile Belediye Başkanı Ali Kılıç bölgeye gelerek vatandaşları "Demokratik hakkınızı kullandınız, ses verme anlamında amacınıza ulaştınız" diyerek yolun açılmasını istedi. Ancak kalabalık, sorunun çözümlenmesini sağlamak amacıyla konuyu direkt olarak Samsun Valisi Osman Kaymak'a iletmek için randevu alınmasını talep etti. Randevu talebinin kabul edilmesiyle birlikte vatandaşlar Samsun-Ordu karayolu tekrar ulaşıma açtı. 
    Kazada yaşamını yitiren Ayten Özer’in naaşı 12 Eylül Perşembe günü Bazlamaç Mahallesi Merkez Caminde kılınan öğle namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. 
                    Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER