Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

YEVMİYE 40 TL

YEVMİYE 40 TL

Kaymakam Fahri Meral Başkanlığında düzenle-nen toplantıda, mevsimlik işçilerinin ücretleri ile taşıma, patoz ve biçerdöver ücretleri ve soya, çeltik, mısır hasadı gibi işlerde çalışacak işçilerin ücretleri belirlendi.

Terme’de 2 Temmuz Çarşamba günü Terme Ziraat Odası Toplantı Salonunda Kaymakam Fahri Meral Başkanlığında yapılan toplantıda mevsimlik işçilerin ücretleri netlik kazandı. En çok iş gücü fındık toplamak için kullanılırken, bu sezon fındık işçisinin en düşük ücreti 40 TL olarak belirlendi.

Toplantıda, 2014 yılında mevsimlik işçilere ödenecek olan asgari ücretlerin yanı sıra taşıma, patoz ve biçerdöver ücretleri ile bölgede yetiştirilen soya, çeltik ve mısır hasadı gibi işlerde çalışacak işçilerin ücretleri de belirlendi.

Toplantı sonunda Terme Kaymakamı Fahri Meral, hayırlı bir hasat sezonu olması temennisinde bulunarak, “Bu yıl fındık üreticilerimiz bayağı zorlandı. Fındığı önce don vurdu ve sonrasında etkili olan fırtına nedeni ile dökülmeler meydana geldi. Böyle zor bir sezon geçiren fındık üreticisi ve diğer üreticilerimiz kalan ürünlerini inşallah sağ salim kazasız belâsız hasat ederler."dedi.

Üreticilerden, açıklanan ücretlere uymalarını isteyen Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu,“Ücretlere uyulmadığı takdirde fındığın sonu gelir.”dedi.