Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

YILIN EN BAŞARILI SPORCUSU ÖDÜLÜ BENGÜSU VE RÜMEYSA´NIN

YILIN EN BAŞARILI SPORCUSU ÖDÜLÜ  BENGÜSU VE RÜMEYSA´NIN

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Samsun 2017 Sporun En´leri" ödül töreni düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon´unda düzenlenen programda başarılı sporcu ve antrenörlerin yanı sıra spor kulüpleri temsilcileri ile ömrünü amatör spora destek vererek geçiren spor adamlarının yakınları hazır bulundular.
TRT Spor spikeri Cüneyt Arsan´ın sunumuyla gerçekleşen ödül töreninde konuşan Akif Çağatay Kılıç gecede ödül alan sporcu ve ailelerini tebrik etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener Aydın selamlama konuşması yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından 2017 yılında Ülkemizi , şehrimizi ve İlçemiz Terme´yi gururla temsil eden dünya üçüncüsü ve Türkiye Şampiyonu Bengüsu Yılmaz Kulüpler Avrupa Taekwondo şampiyonu Rümeysa Yazıcı yılın en başarılı sporcusu ödülünü alırken, Terme Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni ve Terme Gençlik Hizmetleri spor kulübü Taekwonda antrenörü Murat Özden ise yılın en başarılı antrenörü ödülünü aldı.
Törene, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan , AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç , Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz, Ghsim Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri, İlkadım, Canik, Atakum, Ladik , Havza ve Bafra belediye başkanları ile ödül alan sporcular ve aileleri katıldı.
Gençlik hizmetleri Müdürü Halil Seyrekli ?Amacımız, geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmenin yanında, bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıracak sporcular yetiştirmektir. Çocuklarının okul hayatında ki başarısı ile ilgili endişe duyan ailelere en büyük örnek Bengüsu Yılmaz çünkü bu yıl içinde dünya üçüncüsü, Avrupa ikincisi ve Türkiye şampiyonu oldu. Bu balarıları daha da anlamlı kılan TEOG sınavında Türkiye derecesi elde ederek akademik ve sportif başarının beraber gelebileceğini gösterdi.
Sporcularımızla çalışmalarımıza ara veremeden devam ediyoruz. Bu sene Dünya ve Avrupa Şampiyonasına sporcularımızı gönderebilmek için, ülkemizi temsil etmeleri için fedakarlıktan asla kaçınmayarak onları bu zorlu maratona hazırlıyoruz. Spora , Sporcuya ve genç kuşaklara hizmet etmekten çok memnunum ve Büyük "Terme Taekwondo Ailesi"yle çok ama çok gurur duyuyorum.
Antrenör Murat Özden "Sporcularım ve Ben hedeflediğimiz yere her zaman her koşulda disiplinli, istikrarlı çalışarak her maçta bir adım daha ileri giderek, yenilgilerde pes etmeyip ders çıkararak, çalışanın isteyenin bugün olmasa da bir gün başarılı olacağını bilerek bu günlere geldik. Bu başarı bu mutluluk anlatılmaz yaşanır. Bengüsu ve Rümeysa´yı bu büyük başarılarından dolayı kutluyorum onlarla gurur duyuyorum.
Bu süreçte yanımızda olan bizi destekleyen Başta Belediye Başkanımız Şenol Kul olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Halil Seyrekli´ye Terme Taekwondo Ailesi adına çok teşekkür ederim."