Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

YILIN ÖĞRETMENİNE HÜZÜNLÜ VEDA

YILIN ÖĞRETMENİNE HÜZÜNLÜ VEDA

Çevresiyle uyumlu ve mütevazı bir kişiliğe sahip, Yahya Kemal İlkokulu eski müdürlerinden emekli öğretmen Salim Aydın’ın vefatı, sevenlerini yasa boğdu.

    İlçemiz Yahya Kemal İlkokulu eski müdürlerinden emekli öğretmen Salim Aydın, bir süre önce yakalandığı hastalığa yenik düştü ve 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü vefat etti.
    1937 yılında Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde doğan Salim Aydın, Ladik Akpınar İlköğretmen okulunu bitirerek 1958'de Siirt Merkez Cumhuriyet İlkokulu’nda ilk görevine başladı. Yurdumuzun değişik illerinde görev yaptıktan sonra 1968 yılında Terme Dereyol Köyü İlkokulu öğretmenliğine atandı. Burada 11 yıl öğretmen ve okul müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1979 yılında Yahya Kemal İlkokulu öğretmenliğine atandı ve 1982 yılında okul müdürlüğüne getirildi. Terme Yahya Kemal İlkokulu’nda 12 yıl müdürlük yaptıktan sonra Şubat 1994'te emekliye ayrıldı. 
    Çevresiyle uyumlu ve mütevazı bir kişiliğe sahip olan Salim Aydın, gerek bu özellikleri gerekse görevindeki başarısından dolayı 1985 yılında Terme’de yılın öğretmeni seçildi. O sene sadece Terme’de yılın öğretmeni seçilmekle kalmadı, Samsun merkezi ve ilçelerindeki yılın öğretmenleri arasından ilk 2'ye girerek Ankara’da Samsun’u temsil etme hakkını elde etti.
    Evli ve 2 çocuk babası olan Salim Aydın, doğum yeri olan Beşikdüzü’nün Takazlı Köyü’nde toprağa verildi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI