Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

YILKI ATLARI TEHLİKE SAÇIYOR

YILKI ATLARI TEHLİKE SAÇIYOR

Terme´de başı boş dolaşan yılkı atları, karayolunda adeta kazalara davetiye çıkarıyor.

İlçemiz Terme´de yıllardır başıboş dolaşan yılkı atları karayolunda tehlike yaratmaya devam ediyor. Terme´de başıboş dolaşan yılkı atlarının aniden karayolundaki orta refüjlere çıkması sürücülerin korkulu rüyası oldu.

Otlanmaları için sahipleri tarafından doğaya bırakılan yılkı atları özellikle geceleri fark edilemedikleri için hem sürücülere zor anlar yaşatıyor hem de aniden yola çıkarak kazaya sebep oluyor. Sürücüler, atlar için önlem alınmasını istiyor.

Şubat ayında yılkı atlarıyla ilgili bir açıklama yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ? Bu atlar yabani olarak yaşadıkları için özellikle trafikle ilgili ciddi sorunlar yaşanıyor. Sürü halindeki bu atların karayollarına aniden çıkışları trafik kazalarına neden oluyor. Ama biz bu atları külfet durumundan nimete çevireceğiz. Gölyazı bölgesinde biz bu atları 5 hektarlık bir ormanlık alanda toplayacağız. İnsanlar bu atlara binmek isteyebilirler, eğitmek isteyebilirler. Biz bu atlar üzerinden yeni bir turizm hareketi başlatacağız." demişti.

Başkanımız Şenol Kul´un bu projesini en yakın zamanda harekete geçireceğini umut ediyoruz.